AutorJapanFood
Dificultate Avansat
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute
1

✓ Fierbeti orezul iar apoi tăiați castravetele în bastonașe subțiri, avocado în felii și somonul în fâșii subțiri.
✓ Așezați o foaie de alge nori în jos pe covorașul de bambus, pe care l-ați acoperit deja cu o folie alimentară de plastic pentru a vă fi mai ușor să-l curățați ulterior.
✓ Umeziți-vă mâinile cu puțină apă pentru a evita lipirea orezului și apoi așezați orezul pe jumătate din foaia de nori, întinzându-l într-un strat subțire și uniform. Întoarceți cu grijă alga cu orez pe partea cealaltă, cu orezul în jos.
✓ Ungeți alga nori cu un strat de cremă de brânză lăsând de o parte și de alta o margine de aprox. 3-5 cm.
✓ Peste crema de brânză așezați câteva bastonașe de castraveți și două felii de avocado.
✓ Rulați ferm și cu grijă întreaga compoziție cu ajutorul covorașului de bambus. În afară trebuie să se vadă doar orezul, restul ingredientelor sunt în interior.
✓ Aranjați fâșiile de somon deasupra orezului astfel încât să nu se mai vadă orezul. Rulați încă puțin cu covorașul de bambus pentru ca somonul să se lipească de orez.
✓ Opțional, pentru a tăia mai ușor ruloul, puteți acoperi ruloul cu folie alimentară și să lăsați la răcit în frigider pentru 30 de minute.
✓ Cu un cuțit bine ascuțit și umed, tăiați ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm fiecare.
✓ Serviți cu sos de soia și opțional cu wasabi și ghimbir murat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Fierbeti orezul iar apoi tăiați castravetele în bastonașe subțiri, avocado în felii și somonul în fâșii subțiri.
✓ Așezați o foaie de alge nori în jos pe covorașul de bambus, pe care l-ați acoperit deja cu o folie alimentară de plastic pentru a vă fi mai ușor să-l curățați ulterior.
✓ Umeziți-vă mâinile cu puțină apă pentru a evita lipirea orezului și apoi așezați orezul pe jumătate din foaia de nori, întinzându-l într-un strat subțire și uniform. Întoarceți cu grijă alga cu orez pe partea cealaltă, cu orezul în jos.
✓ Ungeți alga nori cu un strat de cremă de brânză lăsând de o parte și de alta o margine de aprox. 3-5 cm.
✓ Peste crema de brânză așezați câteva bastonașe de castraveți și două felii de avocado.
✓ Rulați ferm și cu grijă întreaga compoziție cu ajutorul covorașului de bambus. În afară trebuie să se vadă doar orezul, restul ingredientelor sunt în interior.
✓ Aranjați fâșiile de somon deasupra orezului astfel încât să nu se mai vadă orezul. Rulați încă puțin cu covorașul de bambus pentru ca somonul să se lipească de orez.
✓ Opțional, pentru a tăia mai ușor ruloul, puteți acoperi ruloul cu folie alimentară și să lăsați la răcit în frigider pentru 30 de minute.
✓ Cu un cuțit bine ascuțit și umed, tăiați ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm fiecare.
✓ Serviți cu sos de soia și opțional cu wasabi și ghimbir murat.

Sushi Philadelphia