✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Taie ceapa în sferturi groase. Dacă preferi, poți să o toci fin sau să o feliezi subțire pentru a se descompune în sos.
✓ Curață morcovii și taie-i în sferturi rulante (în japoneză se numește rangiri). Acest tip de tăiere creează mai multă suprafață, ceea ce ajută morcovii să absoarbă mai multă aromă și să se gătească mai repede.
✓ Curață cartofii și taie fiecare cartof în patru (6 bucăți pentru cartofii russet). Lasă-i la înmuiat în apă timp de 15 minute pentru a elimina amidonul în exces.
✓ Rade ghimbirul. Vei avea nevoie de 1 linguriță de ghimbir ras, inclusiv sucul. Taie usturoiul mărunt și lasă-l deoparte.
✓ Taie merele în sferturi, îndepărtează miezul și curată-le de coajă.
✓ Rade merele. Dacă mărul tău este de dimensiuni obișnuite, folosește ½-¾ măr.
✓ Tăiați surplusul de grăsime de pe pieptul de pui și aruncați-l. Apoi taie carnea de pui în bucăți mici. Îți recomand să o tăi diagonal (în japoneză se numește sogigiri) pentru a crea mai multă suprafață și pentru a aplatiza fiecare bucată astfel încât să se gătească mai repede.
✓ Condimentează cu sare și piper.
✓ Încălziți uleiul într-un vas mare la foc mediu și adăugați ceapa.
✓ Căliți ceapa, amestecând din când în când, până devine transparentă și moale, aproximativ 5 minute. Nu amestecați ceapa prea des, deoarece nu va dezvolta o culoare aurie. Ceapa călită adaugă un gust uimitor, deci nu dorim să sarim peste acest pas. Dacă aveți încă 5 minute suplimentare, cu siguranță caramelizați ceapa!
✓ Adăugați usturoiul tocat și ghimbirul ras și amestecați bine împreună.
✓ Adăugați puiul și gătiți, amestecând frecvent, până nu mai este roz la exterior. Dacă ceapa devine prea maro, reduceți căldura la foc mediu-redus temporar.
✓ Adăugați supa de pui. În mod alternativ, puteți utiliza doar apă sau utilizați jumătate supă și jumătate apă dacă utilizați roux de curry cumpărat din magazin, deoarece poate fi prea sărat.
✓ Adăugați mărul ras, mierea, sosul de soia și ketchup-ul (sau orice alt condiment pe care ați ales să îl adăugați).
✓ Adăugați morcovii și cartofii. Broth-ul ar trebui să acopere ingredientele. Nu vă faceți griji; nu dorim prea mult lichid aici, iar lichidul suplimentar va fi eliberat din carnea și legumele gătite.
✓ Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, acoperit, amestecând din când în când. Lăsați să fiarbă descoperit dacă ingredientele sunt complet acoperite cu supă.
✓ După ce clocotește, utilizați o sită cu ochiuri fine pentru a îndepărta spuma și spuma de la suprafața supăi.
✓ Continuați să gătiți acoperit până când o scobitoare de lemn trece ușor prin morcovi și cartofi.
✓ Închideți focul. Puneți 1-2 cuburi de roux într-un polonic de lichid de gătit, lăsându-le să se dizolve încet și amestecați în oală. Repetați cu restul bucăților, câte 2 cuburi odată. Cu curry roux-ul făcut în casă, de obicei se folosesc 6-7 cuburi, în timp ce cu curry roux cumpărat din magazin, se folosește o cutie întreagă, care este de obicei pentru 8-12 porții.
✓ Lăsați să fiarbă în foc mediu-scăzut, neacoperit, amestecând frecvent, până când curry-ul devine gros, timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă curry-ul este prea gros, puteți adăuga apă pentru a subția sosul. Când amestecați, asigurați-vă că nici un roux sau alimente nu sunt lipite de fundul oalei; altfel, ar putea arde.
✓ Dacă ați folosit curry roux făcut în casă (care nu include sare), gustați curry-ul și adăugați sare în funcție de gustul dumneavoastră.
✓ Sfat: Cantitatea de sare va varia în funcție de brandul de supă de pui și condimentele adăugate, deci trebuie să gustați curry-ul și să decideți câtă sare este necesară.
✓ Serviți curry-ul cu orez japonez cu bob lung aburit alături. Dacă doriți, garnisiți cu fukujinzuke.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient sigilat cu aer din sticlă (astfel încât să nu pătați nimic!) și să le păstrați în frigider timp de până la 3 zile și în congelator timp de o lună.
✓ Textura cartofilor se va schimba în congelator, deci ar trebui să-i scoateți înainte de a-i congela.
✓ Când încălziți, adăugați ¼-½ ceașcă (60-120 ml) de apă pentru a dilua sosul de curry.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Taie ceapa în sferturi groase. Dacă preferi, poți să o toci fin sau să o feliezi subțire pentru a se descompune în sos.
✓ Curață morcovii și taie-i în sferturi rulante (în japoneză se numește rangiri). Acest tip de tăiere creează mai multă suprafață, ceea ce ajută morcovii să absoarbă mai multă aromă și să se gătească mai repede.
✓ Curață cartofii și taie fiecare cartof în patru (6 bucăți pentru cartofii russet). Lasă-i la înmuiat în apă timp de 15 minute pentru a elimina amidonul în exces.
✓ Rade ghimbirul. Vei avea nevoie de 1 linguriță de ghimbir ras, inclusiv sucul. Taie usturoiul mărunt și lasă-l deoparte.
✓ Taie merele în sferturi, îndepărtează miezul și curată-le de coajă.
✓ Rade merele. Dacă mărul tău este de dimensiuni obișnuite, folosește ½-¾ măr.
✓ Tăiați surplusul de grăsime de pe pieptul de pui și aruncați-l. Apoi taie carnea de pui în bucăți mici. Îți recomand să o tăi diagonal (în japoneză se numește sogigiri) pentru a crea mai multă suprafață și pentru a aplatiza fiecare bucată astfel încât să se gătească mai repede.
✓ Condimentează cu sare și piper.
✓ Încălziți uleiul într-un vas mare la foc mediu și adăugați ceapa.
✓ Căliți ceapa, amestecând din când în când, până devine transparentă și moale, aproximativ 5 minute. Nu amestecați ceapa prea des, deoarece nu va dezvolta o culoare aurie. Ceapa călită adaugă un gust uimitor, deci nu dorim să sarim peste acest pas. Dacă aveți încă 5 minute suplimentare, cu siguranță caramelizați ceapa!
✓ Adăugați usturoiul tocat și ghimbirul ras și amestecați bine împreună.
✓ Adăugați puiul și gătiți, amestecând frecvent, până nu mai este roz la exterior. Dacă ceapa devine prea maro, reduceți căldura la foc mediu-redus temporar.
✓ Adăugați supa de pui. În mod alternativ, puteți utiliza doar apă sau utilizați jumătate supă și jumătate apă dacă utilizați roux de curry cumpărat din magazin, deoarece poate fi prea sărat.
✓ Adăugați mărul ras, mierea, sosul de soia și ketchup-ul (sau orice alt condiment pe care ați ales să îl adăugați).
✓ Adăugați morcovii și cartofii. Broth-ul ar trebui să acopere ingredientele. Nu vă faceți griji; nu dorim prea mult lichid aici, iar lichidul suplimentar va fi eliberat din carnea și legumele gătite.
✓ Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, acoperit, amestecând din când în când. Lăsați să fiarbă descoperit dacă ingredientele sunt complet acoperite cu supă.
✓ După ce clocotește, utilizați o sită cu ochiuri fine pentru a îndepărta spuma și spuma de la suprafața supăi.
✓ Continuați să gătiți acoperit până când o scobitoare de lemn trece ușor prin morcovi și cartofi.
✓ Închideți focul. Puneți 1-2 cuburi de roux într-un polonic de lichid de gătit, lăsându-le să se dizolve încet și amestecați în oală. Repetați cu restul bucăților, câte 2 cuburi odată. Cu curry roux-ul făcut în casă, de obicei se folosesc 6-7 cuburi, în timp ce cu curry roux cumpărat din magazin, se folosește o cutie întreagă, care este de obicei pentru 8-12 porții.
✓ Lăsați să fiarbă în foc mediu-scăzut, neacoperit, amestecând frecvent, până când curry-ul devine gros, timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă curry-ul este prea gros, puteți adăuga apă pentru a subția sosul. Când amestecați, asigurați-vă că nici un roux sau alimente nu sunt lipite de fundul oalei; altfel, ar putea arde.
✓ Dacă ați folosit curry roux făcut în casă (care nu include sare), gustați curry-ul și adăugați sare în funcție de gustul dumneavoastră.
✓ Sfat: Cantitatea de sare va varia în funcție de brandul de supă de pui și condimentele adăugate, deci trebuie să gustați curry-ul și să decideți câtă sare este necesară.
✓ Serviți curry-ul cu orez japonez cu bob lung aburit alături. Dacă doriți, garnisiți cu fukujinzuke.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient sigilat cu aer din sticlă (astfel încât să nu pătați nimic!) și să le păstrați în frigider timp de până la 3 zile și în congelator timp de o lună.
✓ Textura cartofilor se va schimba în congelator, deci ar trebui să-i scoateți înainte de a-i congela.
✓ Când încălziți, adăugați ¼-½ ceașcă (60-120 ml) de apă pentru a dilua sosul de curry.