AutorJapanFood
Dificultate Avansat
Timp de pregătire50 minuteTimp total50 minute
Pentru o porție
1

✓ Pentru sosul nitsume, adăugați mirin, sos de soia și zahăr într-un vas mic la foc mediu și lăsați să fiarbă până se îngroașă. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească.
✓ Tăiați castravetele în patru și îndepărtați semințele, apoi tăiați-l în bastonașe subțiri. Tăiați avocado în jumătate, îndepărtați sâmburele și tăiați pulpa în felii. Tăiați somonul în benzi lungi. Împărțiți foile de alge uscate în lungime și transferați-le pe o tavă pentru sushi. Curățați cartoful dulce, tăiați-l în fâșii subțiri și transferați-l într-o tigaie, prăjindu-l până când devine moale.
✓ Cu mâinile ude, distribuiți uniform orezul pentru sushi gătit pe foaia de alge. Puneți pasta de wasabi în centrul orezului pentru sushi. Umpleți cu avocado și cartof dulce pentru un roll vegetarian, sau cu somon și castravete.
✓ Rulați strâns folosind tava pentru sushi. Adăugați făina, ouăle și pesmetul panko în farfurii sau boluri adânci separate. Treceți rolele de sushi mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmetul panko.
✓ Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare și prăjiți rolele de sushi până se rumenesc pe toate părțile.
✓ Tăiați rolele prăjite în bucăți și turnați sosul nitsume peste ele. Serviți cu ghimbir pentru sushi, sos de soia și wasabi.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru o porție

Indicații de preparare

1

✓ Pentru sosul nitsume, adăugați mirin, sos de soia și zahăr într-un vas mic la foc mediu și lăsați să fiarbă până se îngroașă. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească.
✓ Tăiați castravetele în patru și îndepărtați semințele, apoi tăiați-l în bastonașe subțiri. Tăiați avocado în jumătate, îndepărtați sâmburele și tăiați pulpa în felii. Tăiați somonul în benzi lungi. Împărțiți foile de alge uscate în lungime și transferați-le pe o tavă pentru sushi. Curățați cartoful dulce, tăiați-l în fâșii subțiri și transferați-l într-o tigaie, prăjindu-l până când devine moale.
✓ Cu mâinile ude, distribuiți uniform orezul pentru sushi gătit pe foaia de alge. Puneți pasta de wasabi în centrul orezului pentru sushi. Umpleți cu avocado și cartof dulce pentru un roll vegetarian, sau cu somon și castravete.
✓ Rulați strâns folosind tava pentru sushi. Adăugați făina, ouăle și pesmetul panko în farfurii sau boluri adânci separate. Treceți rolele de sushi mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmetul panko.
✓ Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare și prăjiți rolele de sushi până se rumenesc pe toate părțile.
✓ Tăiați rolele prăjite în bucăți și turnați sosul nitsume peste ele. Serviți cu ghimbir pentru sushi, sos de soia și wasabi.

Sushi cu panko crocant