AutorJapanFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute
1

Spălați orezul de sushi sub apă rece până când apa devine limpede. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Într-un bol mic, combinați oțetul de orez, zahărul și sarea, amestecând până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

3

Transferați orezul gătit într-un bol mare și adăugați amestecul de oțet de orez. Amestecați ușor pentru a combina și a uniformiza orezul. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

4

Întindeți algele nori pe o placă de bambus pentru sushi sau pe o suprafață de lucru curată. Acoperiți algele cu un strat subțire de orez.

5

Așezați feliile de ton și castravetele tăiat julienne pe partea superioară a orezului.

6

Rulați algele aplicând o ușoară presiune pentru a sigila rolele. Tăiați rolele în bucăți de dimensiuni egale.

7

Serviți sushi-ul cu wasabi și sos de soia.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Spălați orezul de sushi sub apă rece până când apa devine limpede. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Într-un bol mic, combinați oțetul de orez, zahărul și sarea, amestecând până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

3

Transferați orezul gătit într-un bol mare și adăugați amestecul de oțet de orez. Amestecați ușor pentru a combina și a uniformiza orezul. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

4

Întindeți algele nori pe o placă de bambus pentru sushi sau pe o suprafață de lucru curată. Acoperiți algele cu un strat subțire de orez.

5

Așezați feliile de ton și castravetele tăiat julienne pe partea superioară a orezului.

6

Rulați algele aplicând o ușoară presiune pentru a sigila rolele. Tăiați rolele în bucăți de dimensiuni egale.

7

Serviți sushi-ul cu wasabi și sos de soia.

Sushi cu ton și castravete