AutorJapanFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute
Pentru supa ramen
Pentru ramen și toppinguri opționale
Pentru masă
1

✓ Pregătiți toppingurile de ramen din timp (cu o zi în avans pentru chashu de casă și oul ramen, astfel încât să fie gata de servit cu supă ramen fierbinte).
✓ Pentru toppinguri, adăugați și germen de fasole albă (sau fasole picantă muguri), boabe de porumb, shiraga negi, ceapă verde tocată și o foaie de nori la ramen.
✓ Pregătiți o sticlă de la-yu (ulei de chili) și puțină pudra de piper alb pe masă.
✓ Adunați toate ingredientele.

Pentru supa Ramen
2

✓ Tocați usturoiul (eu folosesc această presă de usturoi) și ghimbirul (folosesc această răzătoare ceramică). Tocați ceapă. Puneți deoparte aceste trei ingrediente pregătite.
✓ Măcinați semințele de susan, lăsând unele semințe nemăcinate pentru textură.
✓ Într-o oală medie, încălziți uleiul de susan la foc mediu-mic și adăugați usturoiul tocat, ghimbirul și eșalota. Cu o spatulă de lemn, se prăjește până se parfumează.
✓ Adăugați carnea și măriți focul la mediu. Gătiți carnea până când este bine făcută.
✓ Adăugați pastă de fasole picant (la doubanjiang) sau pastă de fasole non-picantă (doubanjiang) și miso. Se amestecă rapid bine cu carnea înainte de a se arde.
✓ Adăugați semințele de susan măcinate și zahărul și amestecăți bine.
✓ Adăugați sake-ul și supa de pui și puneți amestecul la fiert.
✓ Gustați supa și adăugați sare (dacă este necesar) și piper alb. Fiecare marcă de bulion de pui variază în funcție de salinitate, așa că va trebui să gustați supa pentru a decide câtă sare să adăugați.
✓ Acoperiți cu capac și lăsăți supa ramen să fiarbă în timp ce gătiți tăițeii.

Pentru toppingurile și tăițeii Ramen
3

✓ Puneți o oală mare cu apă nesărată la fiert (tăiteii ramen includ deja sare în aluat). Când apa fierbe, puneți puțină apă fierbinte în bolurile de servire pentru a le încălzi. Între timp, agitați ușor tăițeii proaspeți cu mâna pentru a le separa și a le slăbi.
✓ Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte ca tăițeii să fie gata de gătit, goliți apa fierbinte din bolurile de ramen încălzite.
✓ Când tăițeii sunt gata, ridicați-i rapid cu o sită de plasă și scuturați surplusul de apă. Nu doriți să vă diluați supa, așa că asigurați-vă că scurgeți bine apa.
✓ Serviți tăițeii în bolurile încălzite. Adăugați supa ramen și puneți toppingurile la alegere deasupra tăițeilor și serviți imediat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru supa ramen
Pentru ramen și toppinguri opționale
Pentru masă

Indicații de preparare

1

✓ Pregătiți toppingurile de ramen din timp (cu o zi în avans pentru chashu de casă și oul ramen, astfel încât să fie gata de servit cu supă ramen fierbinte).
✓ Pentru toppinguri, adăugați și germen de fasole albă (sau fasole picantă muguri), boabe de porumb, shiraga negi, ceapă verde tocată și o foaie de nori la ramen.
✓ Pregătiți o sticlă de la-yu (ulei de chili) și puțină pudra de piper alb pe masă.
✓ Adunați toate ingredientele.

Pentru supa Ramen
2

✓ Tocați usturoiul (eu folosesc această presă de usturoi) și ghimbirul (folosesc această răzătoare ceramică). Tocați ceapă. Puneți deoparte aceste trei ingrediente pregătite.
✓ Măcinați semințele de susan, lăsând unele semințe nemăcinate pentru textură.
✓ Într-o oală medie, încălziți uleiul de susan la foc mediu-mic și adăugați usturoiul tocat, ghimbirul și eșalota. Cu o spatulă de lemn, se prăjește până se parfumează.
✓ Adăugați carnea și măriți focul la mediu. Gătiți carnea până când este bine făcută.
✓ Adăugați pastă de fasole picant (la doubanjiang) sau pastă de fasole non-picantă (doubanjiang) și miso. Se amestecă rapid bine cu carnea înainte de a se arde.
✓ Adăugați semințele de susan măcinate și zahărul și amestecăți bine.
✓ Adăugați sake-ul și supa de pui și puneți amestecul la fiert.
✓ Gustați supa și adăugați sare (dacă este necesar) și piper alb. Fiecare marcă de bulion de pui variază în funcție de salinitate, așa că va trebui să gustați supa pentru a decide câtă sare să adăugați.
✓ Acoperiți cu capac și lăsăți supa ramen să fiarbă în timp ce gătiți tăițeii.

Pentru toppingurile și tăițeii Ramen
3

✓ Puneți o oală mare cu apă nesărată la fiert (tăiteii ramen includ deja sare în aluat). Când apa fierbe, puneți puțină apă fierbinte în bolurile de servire pentru a le încălzi. Între timp, agitați ușor tăițeii proaspeți cu mâna pentru a le separa și a le slăbi.
✓ Gătiți tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Înainte ca tăițeii să fie gata de gătit, goliți apa fierbinte din bolurile de ramen încălzite.
✓ Când tăițeii sunt gata, ridicați-i rapid cu o sită de plasă și scuturați surplusul de apă. Nu doriți să vă diluați supa, așa că asigurați-vă că scurgeți bine apa.
✓ Serviți tăițeii în bolurile încălzite. Adăugați supa ramen și puneți toppingurile la alegere deasupra tăițeilor și serviți imediat.

Miso Ramen 味噌ラーメン