AutorJapanFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total50 minute
Pentru supă
Pentru sosul Yakitori
1

✓ Adăugați supa de vită, pudra dashi, oțetul de orez, sosul de soia și sake într-o cratiță suficient de mare pentru toate ingredientele. Amestecați încet la foc mediu până la fierbere, apoi lăsați cratița la foc mic pentru încă 15 minute.
✓ Între timp pregătiți ciupercile: tăiați-le pe cele mari în jumătate și feliați ciupercile shiitake. Scurgeți apa de pe tofu și tăiați-l în cuburi de 1½ x 1½ cm. Tăiați bok choy-ul în fâșii groase de 4 cm. Curățați morcovii și tăiați-i în felii de 5 mm grosime.
✓ Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dar nu complet, pentru că va fi nevoie de fierbere împreună cu alte ingrediente.
✓ Într-o tigaie încinsă adăugați ulei de floarea-soarelui. Condimentați carnea cu sare și piper și prăjiți-o 2 minute pe fiecare parte (pentru medium rare), scoateți carnea și așezați-o apoi pe o farfurie și acoperiți-o cu o hârtie pentru 15 minute.
✓ Adăugați toate legumele, ciupercile și tăițeii în supă. Aduceți supa la fierbere și lăsați apoi să mai fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute. Tăiați subțire carnea și adăugați-o în supă.
✓ Serviți sosul de soia și semințele de susan separat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru supă

Indicații de preparare

Pentru sosul Yakitori
1

✓ Adăugați supa de vită, pudra dashi, oțetul de orez, sosul de soia și sake într-o cratiță suficient de mare pentru toate ingredientele. Amestecați încet la foc mediu până la fierbere, apoi lăsați cratița la foc mic pentru încă 15 minute.
✓ Între timp pregătiți ciupercile: tăiați-le pe cele mari în jumătate și feliați ciupercile shiitake. Scurgeți apa de pe tofu și tăiați-l în cuburi de 1½ x 1½ cm. Tăiați bok choy-ul în fâșii groase de 4 cm. Curățați morcovii și tăiați-i în felii de 5 mm grosime.
✓ Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dar nu complet, pentru că va fi nevoie de fierbere împreună cu alte ingrediente.
✓ Într-o tigaie încinsă adăugați ulei de floarea-soarelui. Condimentați carnea cu sare și piper și prăjiți-o 2 minute pe fiecare parte (pentru medium rare), scoateți carnea și așezați-o apoi pe o farfurie și acoperiți-o cu o hârtie pentru 15 minute.
✓ Adăugați toate legumele, ciupercile și tăițeii în supă. Aduceți supa la fierbere și lăsați apoi să mai fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute. Tăiați subțire carnea și adăugați-o în supă.
✓ Serviți sosul de soia și semințele de susan separat.

Sukiyaki cu vită すき焼き