AutorJapanFood
Dificultate Avansat
Număr de porții: 1
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total10 minute
1

✓ Fierbeti orezul iar apoi tăiați foaia de algă nori în 5-6 fâșii, astfel încât lățimea fiecărei fâșii să fie de 3 cm lățime.
✓ Luați cu mâna umedă aprox. 20g de orez sau dimensiunea unei mușcături și formați biluțe puțin alungite, apoi aplatizați-le puțin astfel încât să stea bine pe o suprafață plană.
✓ Puneți biluțele de orez pe o farfurie și înconjurați-o cu o fâșie de nori, astfel încât din laterală să nu se vadă orezul. Folosiți un bob de orez pentru a lipi alga nori la capăt.
✓ Dacă nu sunt deja preparate, icrele de somon se spală și se lasă în congelator 12 ore cu o saramură anterior fiartă 3 minute, formată din 150 ml sake, 2 lingurițe de zahăr, jumătate de linguriță sare și o lingură de sos de soia.
✓ Icrele de somon se lasă la scurs câteva minute astfel încât să fie cât mai uscate și se pun apoi deasupra orezului, astfel încât să acopere orezul complet. Se folosesc atâtea grame de ikura câte sunt și de orez. Ar trebui să iasă 5-6 bucăți sushi gunkan cu ikura.
✓ Serviți sushiul cu ikura ca atare sau cu sos de soia și ghimbir murat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Fierbeti orezul iar apoi tăiați foaia de algă nori în 5-6 fâșii, astfel încât lățimea fiecărei fâșii să fie de 3 cm lățime.
✓ Luați cu mâna umedă aprox. 20g de orez sau dimensiunea unei mușcături și formați biluțe puțin alungite, apoi aplatizați-le puțin astfel încât să stea bine pe o suprafață plană.
✓ Puneți biluțele de orez pe o farfurie și înconjurați-o cu o fâșie de nori, astfel încât din laterală să nu se vadă orezul. Folosiți un bob de orez pentru a lipi alga nori la capăt.
✓ Dacă nu sunt deja preparate, icrele de somon se spală și se lasă în congelator 12 ore cu o saramură anterior fiartă 3 minute, formată din 150 ml sake, 2 lingurițe de zahăr, jumătate de linguriță sare și o lingură de sos de soia.
✓ Icrele de somon se lasă la scurs câteva minute astfel încât să fie cât mai uscate și se pun apoi deasupra orezului, astfel încât să acopere orezul complet. Se folosesc atâtea grame de ikura câte sunt și de orez. Ar trebui să iasă 5-6 bucăți sushi gunkan cu ikura.
✓ Serviți sushiul cu ikura ca atare sau cu sos de soia și ghimbir murat.

Sushi Gunkan cu Ikura