AutorJapanFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute
Pentru edamame
Pentru sosul picant
Pentru sosul Yakitori
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Adăugați apa într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere la foc mediu-mare. Odată ce apa clocotește, adăugați sarea.
✓ Adăugați edamamele și gătiți, amestecând din când în când, timp de 4-5 minute, sau până când sunt fragede.
✓ Dacă observați spumă formându-se la suprafața apei, îndepărtați-o cu o sită. Când edamamele sunt gata, scurgeți-le dar NU CLĂTIȚI, altfel edamamele își vor pierde aroma sărată. Lăsați-le deoparte.
✓ Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mic. Când tigaia este încălzită, adăugați uleiul și usturoiul și căliți până devin parfumate. Nu ardeți usturoiul.
✓ Adăugați pasta de ardei iute și miso și amestecați până se amestecă.
✓ Adăugați sosul de soia și mirinul și gătiți, amestecând frecvent, până sosul se îngroașă puțin.
✓ Adăugați edamamele gătite în tigaie și amestecați-le pentru a le acoperi cu sos.
✓ Transferați-le pe un platou și serviți-le calde sau la temperatura camerei.

Pentru a depozita
2

✓ Păstrați edamamele în frigider și încălziți-le înainte de servire.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru edamame
Pentru sosul picant

Indicații de preparare

Pentru sosul Yakitori
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Adăugați apa într-o cratiță și aduceți-o la punctul de fierbere la foc mediu-mare. Odată ce apa clocotește, adăugați sarea.
✓ Adăugați edamamele și gătiți, amestecând din când în când, timp de 4-5 minute, sau până când sunt fragede.
✓ Dacă observați spumă formându-se la suprafața apei, îndepărtați-o cu o sită. Când edamamele sunt gata, scurgeți-le dar NU CLĂTIȚI, altfel edamamele își vor pierde aroma sărată. Lăsați-le deoparte.
✓ Încălziți o tigaie mare la foc mediu-mic. Când tigaia este încălzită, adăugați uleiul și usturoiul și căliți până devin parfumate. Nu ardeți usturoiul.
✓ Adăugați pasta de ardei iute și miso și amestecați până se amestecă.
✓ Adăugați sosul de soia și mirinul și gătiți, amestecând frecvent, până sosul se îngroașă puțin.
✓ Adăugați edamamele gătite în tigaie și amestecați-le pentru a le acoperi cu sos.
✓ Transferați-le pe un platou și serviți-le calde sau la temperatura camerei.

Pentru a depozita
2

✓ Păstrați edamamele în frigider și încălziți-le înainte de servire.

Edamame picante 焼き鳥