Se amestecă ouăle, mierea, laptele și zahărul într-un castron și se amestecă bine până când compoziția devine cremoasă.
Se adaugă făina pentru prăjituri (sau făina obișnuită) și praful de copt la amestecul de ou și se amestecă puțin.
Se trece aluatul printr-o sită cu ochiuri fine pentru a elimina eventualele cocoloașe. Cu ajutorul unui tel, se ia o porție de aluat și se lasă să picure înapoi în castron. Aluatul ar trebui să curgă într-un fir neted și continuu, formând o linie subțire și dreaptă în aer. Dacă aluatul picură intermitent, s-ar putea să fie nevoie să adaugați puțin lapte (1 linguriță odată) pentru a obține consistența potrivită.
Puteți transfera aluatul dorayaki într-o sticlă cu capac(opțional). După pregătirea aluatului, se pune la frigider timp de 30 de minute.
În timp ce aluatul dorayaki este la frigider, puteți să pregătiti umplutura de mochi.
Pentru a face umplutura de mochi: se adaugă lapte, amidon de porumb, zahăr și făină de orez glutinos într-un castron. Se amestecă cu un tel până când amestecul devine neted. Se trece amestecul printr-un sită cu ochiuri fine.
Se acoperă castronul cu folie alimentară rezistentă la microunde și se fac aproximativ 12 găuri în folia alimentară. Se pune în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 3 minute (sau se fierbe amestecul la abur timp de 30 de minute până când este complet gătit). Se introduce o scobitoare în mijlocul aluatului de mochi și dacă iese curată, aluatul este complet gătit.
Se adaugă untul pe partea de sus a aluatului de mochi gătit. Se folosește o spatulă sau o lingură pentru a amesteca aluatul de mochi până când untul este complet absorbit.
Aluatul poate fi destul de lipicios când este încă fierbinte. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasă deoparte până când se răcește complet, la temperatura camerei.
Umpleți o tigaie mare cu cel puțin 7,6 cm de apă rece înainte de a începe să gătiți clătitele. Aceasta va fi folosită pentru a răci tigaia fierbinte în timpul procesului de gătire.
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu pentru 2 minute.
Pentru a forma clătita, turnați aluatul pe centrul tigăii antiaderente, creând un cerc cu diametrul de aproximativ 7,6 cm. Mențineți cupa centrată deasupra tigăii fără a o mișca și lăsați aluatul să picure într-o linie dreaptă pentru a forma natural clătita.
Gătiți la foc mediu până când apar bule la suprafață, așteptați până când 70% din bule se sparg, apoi întoarceți clătita și gătiți cealaltă parte timp de 30 de sec.
Scoateți clătita din tigaie și lăsați să se răcească cu partea netedă în sus.
După fiecare clătită, plasați partea de jos a tigăii în apă rece timp de 30 de sec. pentru a o răci. Uscați tigaia complet cu un prosop de bucătărie înainte de a continua cu restul de clătite.
Aluatul de mochi ar trebui să se fi răcit la temperatura camerei. Framântați aluatul de mochi, întinzându-l și pliindu-l timp de aproximativ 5 min, până când are aprox. 25 de cm.
Împărțiți aluatul de mochi în 3 porții egale. Pentru a evita lipirea, înfășurați cu folie alimentară. Aplatizați fiecare porție într-un cerc de aceeași mărime cu clătitele.
Întindeți un strat de pastă de fasole roșie pe o parte a unei clătite, acoperiți cu un strat de aluat de mochi aplatizat și așezați o altă clătită deasupra pentru a crea un sandwich. Repetați cu restul de clătite.
Serviți alături de ceai fierbinte.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Clătite japoneze cu ciocolată DORAYAKI 300g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
Se amestecă ouăle, mierea, laptele și zahărul într-un castron și se amestecă bine până când compoziția devine cremoasă.
Se adaugă făina pentru prăjituri (sau făina obișnuită) și praful de copt la amestecul de ou și se amestecă puțin.
Se trece aluatul printr-o sită cu ochiuri fine pentru a elimina eventualele cocoloașe. Cu ajutorul unui tel, se ia o porție de aluat și se lasă să picure înapoi în castron. Aluatul ar trebui să curgă într-un fir neted și continuu, formând o linie subțire și dreaptă în aer. Dacă aluatul picură intermitent, s-ar putea să fie nevoie să adaugați puțin lapte (1 linguriță odată) pentru a obține consistența potrivită.
Puteți transfera aluatul dorayaki într-o sticlă cu capac(opțional). După pregătirea aluatului, se pune la frigider timp de 30 de minute.
În timp ce aluatul dorayaki este la frigider, puteți să pregătiti umplutura de mochi.
Pentru a face umplutura de mochi: se adaugă lapte, amidon de porumb, zahăr și făină de orez glutinos într-un castron. Se amestecă cu un tel până când amestecul devine neted. Se trece amestecul printr-un sită cu ochiuri fine.
Se acoperă castronul cu folie alimentară rezistentă la microunde și se fac aproximativ 12 găuri în folia alimentară. Se pune în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 3 minute (sau se fierbe amestecul la abur timp de 30 de minute până când este complet gătit). Se introduce o scobitoare în mijlocul aluatului de mochi și dacă iese curată, aluatul este complet gătit.
Se adaugă untul pe partea de sus a aluatului de mochi gătit. Se folosește o spatulă sau o lingură pentru a amesteca aluatul de mochi până când untul este complet absorbit.
Aluatul poate fi destul de lipicios când este încă fierbinte. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasă deoparte până când se răcește complet, la temperatura camerei.
Umpleți o tigaie mare cu cel puțin 7,6 cm de apă rece înainte de a începe să gătiți clătitele. Aceasta va fi folosită pentru a răci tigaia fierbinte în timpul procesului de gătire.
Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu pentru 2 minute.
Pentru a forma clătita, turnați aluatul pe centrul tigăii antiaderente, creând un cerc cu diametrul de aproximativ 7,6 cm. Mențineți cupa centrată deasupra tigăii fără a o mișca și lăsați aluatul să picure într-o linie dreaptă pentru a forma natural clătita.
Gătiți la foc mediu până când apar bule la suprafață, așteptați până când 70% din bule se sparg, apoi întoarceți clătita și gătiți cealaltă parte timp de 30 de sec.
Scoateți clătita din tigaie și lăsați să se răcească cu partea netedă în sus.
După fiecare clătită, plasați partea de jos a tigăii în apă rece timp de 30 de sec. pentru a o răci. Uscați tigaia complet cu un prosop de bucătărie înainte de a continua cu restul de clătite.
Aluatul de mochi ar trebui să se fi răcit la temperatura camerei. Framântați aluatul de mochi, întinzându-l și pliindu-l timp de aproximativ 5 min, până când are aprox. 25 de cm.
Împărțiți aluatul de mochi în 3 porții egale. Pentru a evita lipirea, înfășurați cu folie alimentară. Aplatizați fiecare porție într-un cerc de aceeași mărime cu clătitele.
Întindeți un strat de pastă de fasole roșie pe o parte a unei clătite, acoperiți cu un strat de aluat de mochi aplatizat și așezați o altă clătită deasupra pentru a crea un sandwich. Repetați cu restul de clătite.
Serviți alături de ceai fierbinte.