AutorJapanFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire1 orăTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 30 minute
Pregătirea orezului
1

Spălați bine orezul glutinos sub apă rece până când apa devine limpede. Lăsați orezul să se înmoaie în apă timp de 30 de minute.

2

Scurgeți orezul și puneți-l într-un vas de gătit cu 250 ml apă. Gătiți orezul la abur, folosind un aparat de gătit la abur sau o oală cu abur, timp de aproximativ 30 de minute sau până când orezul devine foarte moale și ușor lipicios.

Prepararea mochi
3

După ce orezul este gătit, transferați-l într-un bol mare. Adăugați zahărul și amestecați bine pentru a se dizolva. Lăsați orezul să se răcească puțin, dar nu complet.

4

Pudrați o suprafață de lucru cu amidon de porumb pentru a preveni lipirea. Luați o porție de orez și formați bile sau forme mici, folosind palmele. Dacă doriți, puteți umple mochi-ul cu pastă de fasole roșie sau altă umplutură la alegere, înainte de a-l sigila.

5

Lăsați mochi să se răcească complet înainte de a-l servi. Puteți să-l păstrați într-un recipient etanș pentru a se menține proaspăt.

6

Pentru mai multe rețete de mochi, vizitați mochi.ro.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

Pregătirea orezului
1

Spălați bine orezul glutinos sub apă rece până când apa devine limpede. Lăsați orezul să se înmoaie în apă timp de 30 de minute.

2

Scurgeți orezul și puneți-l într-un vas de gătit cu 250 ml apă. Gătiți orezul la abur, folosind un aparat de gătit la abur sau o oală cu abur, timp de aproximativ 30 de minute sau până când orezul devine foarte moale și ușor lipicios.

Prepararea mochi
3

După ce orezul este gătit, transferați-l într-un bol mare. Adăugați zahărul și amestecați bine pentru a se dizolva. Lăsați orezul să se răcească puțin, dar nu complet.

4

Pudrați o suprafață de lucru cu amidon de porumb pentru a preveni lipirea. Luați o porție de orez și formați bile sau forme mici, folosind palmele. Dacă doriți, puteți umple mochi-ul cu pastă de fasole roșie sau altă umplutură la alegere, înainte de a-l sigila.

5

Lăsați mochi să se răcească complet înainte de a-l servi. Puteți să-l păstrați într-un recipient etanș pentru a se menține proaspăt.

6

Pentru mai multe rețete de mochi, vizitați mochi.ro.

Mochi もち