✓ Un rulou gros de sushi (Futomaki) necesită 250 g de orez pentru sushi. Un rulou mediu de sushi (Chumaki), cum ar fi Vegetarian Sushi Roll, necesită 150 g de orez pentru sushi. Un rulou subțire de sushi (Hosomaki) necesită 80 g de orez pentru sushi. Un rulou de sushi inversat (Uramaki), cum ar fi California Roll, necesită 110 g de orez pentru sushi. Un sushi nigiri necesită 20 g de orez pentru sushi.
✓ Cum să măsurați: Umpleți o cupă de plastic pentru cuptorul de orez cu orez alb cu bob scurt necopt. Puneți orezul într-un bol mare. Repetați până când obțineți cantitatea necesară.
✓ Sfat: Trebuie să folosiți orez alb cu bob scurt japonez. Rețineți că din 450 g (3 căni pentru cuptorul de orez) de orez cu bob scurt japonez necopt, obtineti 990 g de orez gătit. Pentru orezul pentru sushi, raportul dintre orezul alb cu bob scurt și apa este de doar 1 la 1 în volum - mai puțin lichid decât pentru orezul aburit obișnuit.
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Clătiți rapid: adăugați suficientă apă pentru a acoperi complet orezul. Apoi, aruncați imediat apa. Repetați încă o dată. Sfat: Orezul absoarbe foarte repede apa când începeți să clătiți, deci acest pas ajută la îndepărtarea impurităților din orez.
✓ Clătiți apoi, folosiți degetele pentru a agita ușor boabele de orez umede în mișcare circulară timp de 10-15 secunde. Folosirea unei cantități foarte mici de apă reduce absorbția impurităților din apa tulbure.
✓ Clătiți, adăugați apă și aruncați imediat apa tulbure. Repetați încă o dată. Repetați spălarea și clătirea de încă două ori.
✓ Drenați: când apa este aproape limpede, drenați bine orezul. Sfat: Utilizați o sită cu ochiuri fine pentru a scurge și a elimina orice exces de apă.
✓ Puneți orezul bine scurs în vasul interior al cuptorului de orez. Adăugați apa măsurată până la linia de 3 cupe pentru orez alb.
✓ Verificați kombu. Dacă este necesar, ștergeți-le ușor cu o cârpă umedă (este o metodă tradițională, dar în zilele noastre kombu este destul de curat). Nu ștergeți pudra albă, care contribuie la gustul umami. NICIODATĂ să nu spălați kombu! Acum, puneți-l deasupra orezului în vasul cuptorului de orez.
✓ Înmuiați și gătiți: dacă cuptorul de orez are un mod de orez pentru sushi, adăugați apă până la acea linie. Așezați kombu deasupra orezului și lăsați orezul să se înmoaie în apă timp de 20-30 de minute. Apoi, începeți gătirea. Dacă nu aveți cuptor de orez, gătiți orezul într-un vas pe aragaz sau Instant Pot cu cantitatea de apă specificată în această rețetă.
✓ Sfat: Deoarece vom adăuga oțet de sushi la orezul aburit, gătiți orezul puțin tare. Pentru a realiza acest lucru, utilizați un raport orez-apă de 1 la 1 pentru orezul pentru sushi (în loc de 1 la 1,1 sau 1 la 1,2 pentru orezul aburit obișnuit).
✓ Dacă utilizați un sushi oke de lemn (hangiri), înmuiați-l trecând apă peste el, lăsați-l să se scurgă bine și uscați-l cu un prosop curat. Puteți folosi, de asemenea, o tavă în care adaugați hârtie de copt.
✓ Când orezul este gătit, aruncați kombu folosit. Transferați orezul gătit în sushi oke. Asezați orezul uniform astfel încât să se răcească mai repede.
✓ Cât este cald, turnați oțetul de sushi peste orez. Sfat: Puteți folosi aceeași cantitate de oțet de sushi indiferent dacă pregătiți mai mult sau mai puțin orez. Luați în considerare că adăugăm aproximativ 8-10% din greutatea orezului gătit în oțet de sushi.
✓ Cu o paletă pentru orez, tăiați ușor orezul la un unghi de 45 de grade pentru a incorpora amestecul de oțet de sushi și pentru a separa bucățile de orez. Nu amestecați orezul pentru că boabele se pot rupe și orezul devine moale. În timp ce tăiați, folosiți un ventilator. Acesta răcește orezul și înlătură excesul de umiditate. Apoi, întoarceți ușor orezul între tăieturi.
✓ Repetați acest proces până când orezul este răcit.
✓ Păstrați orezul pentru sushi acoperit cu un prosop umed (sau cu un prosop de hârtie) câteva ore la temperatura camerei.
✓ Orezul devine tare și uscat în frigider. Recomandarea este să puneți orezul într-un recipient ermetic și să-l păstrați în congelator timp de până la o lună. Puteți să-l dezghețați peste noapte în frigider, apoi să-l încălziți la temperatura camerei (nu fierbinte). Dacă doriți să-l refrigerați, acoperiți recipientul cu un prosop de bucătărie gros, astfel încât orezul să rămână răcoros, dar să nu devină rece.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Un rulou gros de sushi (Futomaki) necesită 250 g de orez pentru sushi. Un rulou mediu de sushi (Chumaki), cum ar fi Vegetarian Sushi Roll, necesită 150 g de orez pentru sushi. Un rulou subțire de sushi (Hosomaki) necesită 80 g de orez pentru sushi. Un rulou de sushi inversat (Uramaki), cum ar fi California Roll, necesită 110 g de orez pentru sushi. Un sushi nigiri necesită 20 g de orez pentru sushi.
✓ Cum să măsurați: Umpleți o cupă de plastic pentru cuptorul de orez cu orez alb cu bob scurt necopt. Puneți orezul într-un bol mare. Repetați până când obțineți cantitatea necesară.
✓ Sfat: Trebuie să folosiți orez alb cu bob scurt japonez. Rețineți că din 450 g (3 căni pentru cuptorul de orez) de orez cu bob scurt japonez necopt, obtineti 990 g de orez gătit. Pentru orezul pentru sushi, raportul dintre orezul alb cu bob scurt și apa este de doar 1 la 1 în volum - mai puțin lichid decât pentru orezul aburit obișnuit.
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Clătiți rapid: adăugați suficientă apă pentru a acoperi complet orezul. Apoi, aruncați imediat apa. Repetați încă o dată. Sfat: Orezul absoarbe foarte repede apa când începeți să clătiți, deci acest pas ajută la îndepărtarea impurităților din orez.
✓ Clătiți apoi, folosiți degetele pentru a agita ușor boabele de orez umede în mișcare circulară timp de 10-15 secunde. Folosirea unei cantități foarte mici de apă reduce absorbția impurităților din apa tulbure.
✓ Clătiți, adăugați apă și aruncați imediat apa tulbure. Repetați încă o dată. Repetați spălarea și clătirea de încă două ori.
✓ Drenați: când apa este aproape limpede, drenați bine orezul. Sfat: Utilizați o sită cu ochiuri fine pentru a scurge și a elimina orice exces de apă.
✓ Puneți orezul bine scurs în vasul interior al cuptorului de orez. Adăugați apa măsurată până la linia de 3 cupe pentru orez alb.
✓ Verificați kombu. Dacă este necesar, ștergeți-le ușor cu o cârpă umedă (este o metodă tradițională, dar în zilele noastre kombu este destul de curat). Nu ștergeți pudra albă, care contribuie la gustul umami. NICIODATĂ să nu spălați kombu! Acum, puneți-l deasupra orezului în vasul cuptorului de orez.
✓ Înmuiați și gătiți: dacă cuptorul de orez are un mod de orez pentru sushi, adăugați apă până la acea linie. Așezați kombu deasupra orezului și lăsați orezul să se înmoaie în apă timp de 20-30 de minute. Apoi, începeți gătirea. Dacă nu aveți cuptor de orez, gătiți orezul într-un vas pe aragaz sau Instant Pot cu cantitatea de apă specificată în această rețetă.
✓ Sfat: Deoarece vom adăuga oțet de sushi la orezul aburit, gătiți orezul puțin tare. Pentru a realiza acest lucru, utilizați un raport orez-apă de 1 la 1 pentru orezul pentru sushi (în loc de 1 la 1,1 sau 1 la 1,2 pentru orezul aburit obișnuit).
✓ Dacă utilizați un sushi oke de lemn (hangiri), înmuiați-l trecând apă peste el, lăsați-l să se scurgă bine și uscați-l cu un prosop curat. Puteți folosi, de asemenea, o tavă în care adaugați hârtie de copt.
✓ Când orezul este gătit, aruncați kombu folosit. Transferați orezul gătit în sushi oke. Asezați orezul uniform astfel încât să se răcească mai repede.
✓ Cât este cald, turnați oțetul de sushi peste orez. Sfat: Puteți folosi aceeași cantitate de oțet de sushi indiferent dacă pregătiți mai mult sau mai puțin orez. Luați în considerare că adăugăm aproximativ 8-10% din greutatea orezului gătit în oțet de sushi.
✓ Cu o paletă pentru orez, tăiați ușor orezul la un unghi de 45 de grade pentru a incorpora amestecul de oțet de sushi și pentru a separa bucățile de orez. Nu amestecați orezul pentru că boabele se pot rupe și orezul devine moale. În timp ce tăiați, folosiți un ventilator. Acesta răcește orezul și înlătură excesul de umiditate. Apoi, întoarceți ușor orezul între tăieturi.
✓ Repetați acest proces până când orezul este răcit.
✓ Păstrați orezul pentru sushi acoperit cu un prosop umed (sau cu un prosop de hârtie) câteva ore la temperatura camerei.
✓ Orezul devine tare și uscat în frigider. Recomandarea este să puneți orezul într-un recipient ermetic și să-l păstrați în congelator timp de până la o lună. Puteți să-l dezghețați peste noapte în frigider, apoi să-l încălziți la temperatura camerei (nu fierbinte). Dacă doriți să-l refrigerați, acoperiți recipientul cu un prosop de bucătărie gros, astfel încât orezul să rămână răcoros, dar să nu devină rece.