AutorJapanFood
Dificultate Începător

Număr de porții:

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute
1

Condimentați somonul cu un vârf de cuțit de sare. Dacă doriți să folosiți somon gătit în loc de somon crud, preîncălziți cuptorul la 220°C. Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătit la 200°C. Coaceți somonul la cuptor timp de 20-25 de minute până când carnea devine fermă. Odată ce este suficient de răcit, îndepărtați pielea și oasele și rupeți carnea de somon în mai multe bucăți. Puneți deoparte.

2

Dacă nu aveți 1 linguriță de bubu arare (biluțe crocante de orez expandat), zdrobiți crackers din orez în bucăți mici (puteți folosi și o pungă pentru a le zdrobi).

3

Puneți 2 lingurițe de frunze de ceai verde japonez într-o oală sau ceainic. Folosiți 3 g (1 linguriță) de frunze de ceai la fiecare 100 ml apă fierbinte. Aduceți 250 ml de apă fierbinte la temperatura adecvată pentru ceai și turnați-o în oală. Lăsați deoparte timp de 1-2 minute (urmați instrucțiunile de pe ambalajul ceaiului). Lăsați ceaiul să se răcească complet la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider până la servire.

4

Pentru fiecare porție, puneți 1 cană de orez japonez cu bob scurt gătit și rece într-un bol individual. Adăugați bucățile de somon peste orez și presărați 1 linguriță de bubu arare sau crackers din orez zdrobiți, 1 linguriță de nori tăiat fâșii și presărați semințe de susan alb prăjit deasupra.

5

Turnați ceaiul rece în bol pentru a acoperi orezul pe jumătate și adăugați pătrunjelul/ceapa verde și puțină pastă wasabi. Adăugați ½ linguriță de sos de soia, dacă doriți. Serviți cu tsukemono, cum ar fi castraveți murați, lângă acest preparat.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Condimentați somonul cu un vârf de cuțit de sare. Dacă doriți să folosiți somon gătit în loc de somon crud, preîncălziți cuptorul la 220°C. Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătit la 200°C. Coaceți somonul la cuptor timp de 20-25 de minute până când carnea devine fermă. Odată ce este suficient de răcit, îndepărtați pielea și oasele și rupeți carnea de somon în mai multe bucăți. Puneți deoparte.

2

Dacă nu aveți 1 linguriță de bubu arare (biluțe crocante de orez expandat), zdrobiți crackers din orez în bucăți mici (puteți folosi și o pungă pentru a le zdrobi).

3

Puneți 2 lingurițe de frunze de ceai verde japonez într-o oală sau ceainic. Folosiți 3 g (1 linguriță) de frunze de ceai la fiecare 100 ml apă fierbinte. Aduceți 250 ml de apă fierbinte la temperatura adecvată pentru ceai și turnați-o în oală. Lăsați deoparte timp de 1-2 minute (urmați instrucțiunile de pe ambalajul ceaiului). Lăsați ceaiul să se răcească complet la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider până la servire.

4

Pentru fiecare porție, puneți 1 cană de orez japonez cu bob scurt gătit și rece într-un bol individual. Adăugați bucățile de somon peste orez și presărați 1 linguriță de bubu arare sau crackers din orez zdrobiți, 1 linguriță de nori tăiat fâșii și presărați semințe de susan alb prăjit deasupra.

5

Turnați ceaiul rece în bol pentru a acoperi orezul pe jumătate și adăugați pătrunjelul/ceapa verde și puțină pastă wasabi. Adăugați ½ linguriță de sos de soia, dacă doriți. Serviți cu tsukemono, cum ar fi castraveți murați, lângă acest preparat.

Ochazuke cu ceai verde お茶漬け