Curățați și radeți ghimbirul folosesind o răzătoare. Puteți adăuga mai mult ghmibir dacă doriți după ce gustați sosul.
Într-o cratiță medie combinați toate ingredientele pentru dressing înafară de ghimbir: 90 ml sos de soia, 45 ml oțet de orez (necondimentat), 30 ml supă de pui, 2 linguri de apă, 50 g zahăr, 30 ml ulei de susan prăjit și o jumătate de linguriță de la-yu (ulei de chili japonez) sau jumătate de linguriță pudră de chili. Amestecați-le bine. Aduceți compoziția la fierbere și apoi opriți focul. Asigurați-vă că zahărul este complet dizolvat.
Pregătiți un bol cu apă cu gheață. Înmuiați baza cratiței în apă cu gheață pentru a răci sosul. Răciți-l complet și păstrați-l în frigider dacă îl serviți mai târziu. Puteți prepara dressing-ul în avans și îl puteți păstra în frigider până la o săptămână.
Pregătiți topping-urile. Pentru a face o omletă subțire, bateți 2 ouă mari (50g fiecare, fără coajă), 2 lingurițe de zahăr și un pic de sare, într-un bol mic.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Când tigaia este fierbinte, adăugați 1 lingură de ulei neutru și distribuiți-l uniform. Turnați amestecul de ouă în tigaie (sau dacă dublați cantitatea de ingrediente a rețetei, faceți două omlete folosind două ouă la fiecare).
Când oul este gătit la suprafață, întoarceți-l și gătiți cealaltă parte timp de 1–2 minute. Transferați omleta pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și lăsați-o să se răcească, apoi tăiați-o fâșii subțiri.
Spălați castraveții și nu-i curățați de coajă. Tăiați-i pe diagonală în felii subțiri, apoi tăiați-le în fâșii julienne.
Tăiați 1 roșie în jumătate, apoi tăiați jumătățile în felii.
Tăiați 4–6 felii de șuncă în fâșii julienne subțiri.
Separați 4–6 bețe de surimi în fâșii subțiri. Acum, toate topping-urile sunt pregătite.
Aduceți un vas mare cu apă, la fierbere. Adăugați tăițeii în apa clocotită pentru a-i îmnuia. Gătiți tăițeii proaspeți conform instrucțiunilor de pe pachet.
Transferați tăițeii gătiți într-o strecurătoare și clătiți-i bine. Scurgeți complet, agitând strecurătoarea pentru a îndepărta excesul de apă.
Împărțiți tăițeii în farfurii sau boluri individuale. Plasați toate topping-urile și turnați dressing-ul deasupra înainte de servire. Presărați cu o linguriță și jumătate de semințe de susan alb prăjit (opțional). Serviți cu ghimbir roșu murat deasupra și muștar iute japonez (karashi).
Tip: puteți păstra sosul și toppingurile rămase în recipiente etanșe separate și să le depozitați în frigider timp de 2 zile. Recomandăm să preparați tăițeii chiar înainte de servire.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Curățați și radeți ghimbirul folosesind o răzătoare. Puteți adăuga mai mult ghmibir dacă doriți după ce gustați sosul.
Într-o cratiță medie combinați toate ingredientele pentru dressing înafară de ghimbir: 90 ml sos de soia, 45 ml oțet de orez (necondimentat), 30 ml supă de pui, 2 linguri de apă, 50 g zahăr, 30 ml ulei de susan prăjit și o jumătate de linguriță de la-yu (ulei de chili japonez) sau jumătate de linguriță pudră de chili. Amestecați-le bine. Aduceți compoziția la fierbere și apoi opriți focul. Asigurați-vă că zahărul este complet dizolvat.
Pregătiți un bol cu apă cu gheață. Înmuiați baza cratiței în apă cu gheață pentru a răci sosul. Răciți-l complet și păstrați-l în frigider dacă îl serviți mai târziu. Puteți prepara dressing-ul în avans și îl puteți păstra în frigider până la o săptămână.
Pregătiți topping-urile. Pentru a face o omletă subțire, bateți 2 ouă mari (50g fiecare, fără coajă), 2 lingurițe de zahăr și un pic de sare, într-un bol mic.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu. Când tigaia este fierbinte, adăugați 1 lingură de ulei neutru și distribuiți-l uniform. Turnați amestecul de ouă în tigaie (sau dacă dublați cantitatea de ingrediente a rețetei, faceți două omlete folosind două ouă la fiecare).
Când oul este gătit la suprafață, întoarceți-l și gătiți cealaltă parte timp de 1–2 minute. Transferați omleta pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și lăsați-o să se răcească, apoi tăiați-o fâșii subțiri.
Spălați castraveții și nu-i curățați de coajă. Tăiați-i pe diagonală în felii subțiri, apoi tăiați-le în fâșii julienne.
Tăiați 1 roșie în jumătate, apoi tăiați jumătățile în felii.
Tăiați 4–6 felii de șuncă în fâșii julienne subțiri.
Separați 4–6 bețe de surimi în fâșii subțiri. Acum, toate topping-urile sunt pregătite.
Aduceți un vas mare cu apă, la fierbere. Adăugați tăițeii în apa clocotită pentru a-i îmnuia. Gătiți tăițeii proaspeți conform instrucțiunilor de pe pachet.
Transferați tăițeii gătiți într-o strecurătoare și clătiți-i bine. Scurgeți complet, agitând strecurătoarea pentru a îndepărta excesul de apă.
Împărțiți tăițeii în farfurii sau boluri individuale. Plasați toate topping-urile și turnați dressing-ul deasupra înainte de servire. Presărați cu o linguriță și jumătate de semințe de susan alb prăjit (opțional). Serviți cu ghimbir roșu murat deasupra și muștar iute japonez (karashi).
Tip: puteți păstra sosul și toppingurile rămase în recipiente etanșe separate și să le depozitați în frigider timp de 2 zile. Recomandăm să preparați tăițeii chiar înainte de servire.