✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Reglați un grătar pentru cuptor în poziția medie și preîncălziți cuptorul la 200ºC.
✓ Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătire cu 15ºC.
✓ Acoperiți o tavă cu margini cu hârtie de copt.
✓ Combină panko-ul și uleiul într-o tigaie.
✓ Rumeniți panko-ul la foc mediu, amestecând frecvent, până devine auriu.
✓ Transferați panko-ul rumenit într-un vas plat și lăsați-l să se răcească.
✓ Vom folosi tehnica japoneză de decupare numită Kannon biraki (観音 開 き).
✓ Cu un cuțit ascuțit, tăiați pieptul de pui în lungime de-a lungul liniei centrale superioare, tăind aproximativ pe jumătate din grosimea pieptului; nu tăiați complet. Apoi, întoarceți cuțitul paralel cu masa de tăiat și tăiați pieptul de pui din centrul către partea stângă (sau partea dreaptă, dacă sunteți stângaci) pentru a-l face uniform subțire. Opriți-vă înainte de a tăia complet prin margine; apoi, deschideți-l ca o carte.
✓ Rotiți pieptul cu 180 de grade și decupați al doilea pui în aceeași manieră de la centrul spre stânga (dacă țineți cuțitul în mâna dreaptă).
✓ Tăiați pieptul decupat în jumătate în josul centrului. Acum aveți două bucăți. Decupați și cealaltă jumătate de pui în același mod. Apoi, folosind un ciocan pentru carne, bateți fâșii de pui până la o grosime uniformă, între 6 mm până la 1,3 cm.
✓ Condimentați ambele părți ale fâșiilor de pui cu sare și piper.
✓ Într-un vas mai larg, bate oul și uleiul cu un tel. Pune făina într-un alt vas mai larg. Aliniază cele două vase împreună cu vasul cu panko prăjit pentru a pregăti învelișul pentru pui.
Sfat: prin adăugarea de ulei, carnea și crusta nu se vor desprinde una de cealaltă în timpul gătirii și sucul și aroma din carnea de pui nu vor scăpa ușor.
✓ Înmoaie fiecare bucată de pui în făină și scutură excesul. Apoi, înmoaie bucata de pui în ou și acoperă bine pe ambele părți.
✓ În final, acoperă puiul cu panko prăjit, apăsând ferm pentru a te asigura că acesta se lipește bine de carne. Pune la o parte. Repetă acest proces cu celelalte bucați de pui.
✓ Pune bucățile de pui învelite în crustă pe un grătar, deasupra unei tăvi cu margini înalte.
✓ Coace la 200ºC timp de aproximativ 25-30 de minute.
✓ Când temperatura internă a cărnii de pui ajunge la 74ºC, este gata de gătit. Scoate din cuptor și taie în felii de 2 cm.
✓ Servește cu o salată de varză tocată mărunt, felii de roșii și castraveți, alături de dressing-ul tău preferat. Stropește sosul tonkatsu peste puiul katsu pentru a-l savura!
Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozitați-le în frigider pentru până la 3 zile și în congelator timp de o lună.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Reglați un grătar pentru cuptor în poziția medie și preîncălziți cuptorul la 200ºC.
✓ Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătire cu 15ºC.
✓ Acoperiți o tavă cu margini cu hârtie de copt.
✓ Combină panko-ul și uleiul într-o tigaie.
✓ Rumeniți panko-ul la foc mediu, amestecând frecvent, până devine auriu.
✓ Transferați panko-ul rumenit într-un vas plat și lăsați-l să se răcească.
✓ Vom folosi tehnica japoneză de decupare numită Kannon biraki (観音 開 き).
✓ Cu un cuțit ascuțit, tăiați pieptul de pui în lungime de-a lungul liniei centrale superioare, tăind aproximativ pe jumătate din grosimea pieptului; nu tăiați complet. Apoi, întoarceți cuțitul paralel cu masa de tăiat și tăiați pieptul de pui din centrul către partea stângă (sau partea dreaptă, dacă sunteți stângaci) pentru a-l face uniform subțire. Opriți-vă înainte de a tăia complet prin margine; apoi, deschideți-l ca o carte.
✓ Rotiți pieptul cu 180 de grade și decupați al doilea pui în aceeași manieră de la centrul spre stânga (dacă țineți cuțitul în mâna dreaptă).
✓ Tăiați pieptul decupat în jumătate în josul centrului. Acum aveți două bucăți. Decupați și cealaltă jumătate de pui în același mod. Apoi, folosind un ciocan pentru carne, bateți fâșii de pui până la o grosime uniformă, între 6 mm până la 1,3 cm.
✓ Condimentați ambele părți ale fâșiilor de pui cu sare și piper.
✓ Într-un vas mai larg, bate oul și uleiul cu un tel. Pune făina într-un alt vas mai larg. Aliniază cele două vase împreună cu vasul cu panko prăjit pentru a pregăti învelișul pentru pui.
Sfat: prin adăugarea de ulei, carnea și crusta nu se vor desprinde una de cealaltă în timpul gătirii și sucul și aroma din carnea de pui nu vor scăpa ușor.
✓ Înmoaie fiecare bucată de pui în făină și scutură excesul. Apoi, înmoaie bucata de pui în ou și acoperă bine pe ambele părți.
✓ În final, acoperă puiul cu panko prăjit, apăsând ferm pentru a te asigura că acesta se lipește bine de carne. Pune la o parte. Repetă acest proces cu celelalte bucați de pui.
✓ Pune bucățile de pui învelite în crustă pe un grătar, deasupra unei tăvi cu margini înalte.
✓ Coace la 200ºC timp de aproximativ 25-30 de minute.
✓ Când temperatura internă a cărnii de pui ajunge la 74ºC, este gata de gătit. Scoate din cuptor și taie în felii de 2 cm.
✓ Servește cu o salată de varză tocată mărunt, felii de roșii și castraveți, alături de dressing-ul tău preferat. Stropește sosul tonkatsu peste puiul katsu pentru a-l savura!
Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozitați-le în frigider pentru până la 3 zile și în congelator timp de o lună.