✓ Adunați toate ingredientele necesare.
✓ Tăiați somonul și tonul proaspăt de calitate sashimi în cubulețe de dimensiunea unei mușcături. Recomandăm să tăiați bucățile un pic mai mari pentru o textură mai bună.
✓ Dacă folosiți, spălați bine limu și tăiați-l în bucățele mai mici, de aproximativ 1,3 cm lungime.
✓ Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
✓ Tăiați ceapa în felii subțiri și apoi în bucăți de 2 cm.
✓ Puneți somonul și tonul într-un bol mare și presărați cu sare kosher sau sare de mare hawaiiană. ✓ Adăugați apoi ceapa tăiată, ceapa verde felii subțiri, limu tăiat (opțional) și nucă kukui prăjită (opțional) în bol.
✓ Adăugați sosul de soia, uleiul de susan prăjit și oțetul de orez în bol. Presărați semințele de susan alb și negru prăjite și amestecați ușor toate ingredientele.
✓ Puteți acoperi și răci în frigider pentru până la 12 ore în avans.
✓ Pune orezul fiert într-un bol sau pe o farfurie mare de tip donburi. Lăsați-l să se răcească puțin.
✓ Apoi, adaugă poke-ul deasupra.
✓ Dacă dorești, poți adăuga amestecuri sau topping-uri după preferință.
✓ Servește imediat.
✓ Este mai bine să-l savurați în aceeași zi.
✓ Puteți păstra ingredientele de poke în frigider timp de până la 24 de ore.
✓ Recomandăm să gătiți orezul chiar înainte de servire.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Edamame în coajă INAKA 500g
disponibil în magazineAkami unfixed saku bluefin tuna (sashimi)
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele necesare.
✓ Tăiați somonul și tonul proaspăt de calitate sashimi în cubulețe de dimensiunea unei mușcături. Recomandăm să tăiați bucățile un pic mai mari pentru o textură mai bună.
✓ Dacă folosiți, spălați bine limu și tăiați-l în bucățele mai mici, de aproximativ 1,3 cm lungime.
✓ Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
✓ Tăiați ceapa în felii subțiri și apoi în bucăți de 2 cm.
✓ Puneți somonul și tonul într-un bol mare și presărați cu sare kosher sau sare de mare hawaiiană. ✓ Adăugați apoi ceapa tăiată, ceapa verde felii subțiri, limu tăiat (opțional) și nucă kukui prăjită (opțional) în bol.
✓ Adăugați sosul de soia, uleiul de susan prăjit și oțetul de orez în bol. Presărați semințele de susan alb și negru prăjite și amestecați ușor toate ingredientele.
✓ Puteți acoperi și răci în frigider pentru până la 12 ore în avans.
✓ Pune orezul fiert într-un bol sau pe o farfurie mare de tip donburi. Lăsați-l să se răcească puțin.
✓ Apoi, adaugă poke-ul deasupra.
✓ Dacă dorești, poți adăuga amestecuri sau topping-uri după preferință.
✓ Servește imediat.
✓ Este mai bine să-l savurați în aceeași zi.
✓ Puteți păstra ingredientele de poke în frigider timp de până la 24 de ore.
✓ Recomandăm să gătiți orezul chiar înainte de servire.