✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Pregătiți o bucată pătrată de hârtie pergament pentru fiecare chiflă, aproximativ 7.6 cm x 7.6 cm pentru chifle mici. Lăsați deoparte.
✓ Puneți făina, zahărul, sarea, praful de copt, drojdia uscată instant și uleiul într-un bol mare. În timp ce amestecați ingredientele cu bețișoare de bambus sau o lingură de lemn, turnați încet apa în bol și amestecați cu celelalte ingrediente până când sunt încorporate și nu există pete uscate de făină în bol.
✓ Pulverizați ușor mâna cu făină pentru a preveni lipirea aluatului. Folosiți mâna pentru a frământa aluatul în bol, apăsându-l și remodelându-l până când puteți forma o bilă.
✓ Presărați suprafața de lucru cu făină. Transferați aluatul pe suprafață și începeți să-l frământați. Mai întâi, apăsați jumătatea de sus a aluatului, împingând ușor înainte. Apoi trageți înapoi și îndoiți-l în jumătate și apăsați din nou înainte cu călcâiul mâinii de două ori. Apoi, rotiți aluatul ușor, aproximativ 30 de grade, și repetați acest proces. Continuați să rotiți și să frământați aluatul timp de 10-15 minute sau până când aluatul devine neted și catifelat. Presărați aluatul cu puțină făină odată cu frământarea, pentru a ajuta la reducerea lipirii.
✓ Formați aluatul într-o formă rotundă și netedă, încorporând ușor capetele libere. Acoperiți partea de jos a bolului cu ulei și puneți aluatul înapoi în bol.
✓ Acoperiți-l cu folie de plastic și puneți-l într-un loc cald până când aluatul se dublează în volum, aproximativ 30-60 de minute.
✓ În timp ce aștepți să crească aluatul, pregătește umplutura.
✓ În primul rând, înmoaie ciupercile shiitake uscate în ½ cană de apă. Așează ceva greu deasupra pentru a acoperi complet ciupercile shiitake. Lasă-le deoparte timp de 10-15 minute.
✓ Taie subțire ceapa verde. Îndepărtează partea tare a frunzelor de varză și taie frunzele în bucăți de 2,5 cm.
✓ Presară varza tocată cu sare pentru a scoate excesul de apă.
✓ După ce ciupercile shiitake sunt rehidratate, stoarce lichidul, taie partea tare a tulpinii și mărunțește partea superioară a ciupercilor.
✓ Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de porc, ceapa verde și ciupercile shiitake. Stoarce apa în exces din varză cu mâinile și adaug-o în bol.
✓ Rade ghimbirul (vei avea nevoie de 2 lingurițe pentru 20 de chifle) și adaugă-l la amestecul de porc, împreună cu zahărul, sake, sosul de soia, uleiul de susan, amidonul de cartofi/ amidonul de porumb și piperul negru proaspăt măcinat.
✓ Framântă amestecul până când este bine combinat și arată palid și lipicios. Lasă-l deoparte (sau acoperă-l cu folie de plastic și păstrează-l în frigider) până când aluatul este pregătit.
✓ Odată ce aluatul a crescut în volum, puneți-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Împărțiți aluatul în două și apoi rulați fiecare bucată într-un baton. Tăiați fiecare baton în 5 bucăți egale și apoi tăiați fiecare bucată în jumătate. Ar trebui să aveți 20 de bucăți de aluat. Puteți împărți aluatul într-un număr mai mic de bucăți pentru a face chifle mai mari, dacă doriți. Formați fiecare bucată de aluat într-o bilă și presărați bilele de aluat cu făină pentru a le menține departe una de cealaltă. Spațiați fiecare bilă și acoperiți-le ușor cu o cârpă de bucătărie umedă pentru a evita uscarea.
✓ Lăsați-le deoparte timp de 10 minute.
✓ Luați o bucată de aluat și aplatizați-o cu palma. Apoi, rulați-o cu un sucitor într-o hârtie rotundă. ✓ Cum să rulați aluatul: țineți partea de sus a aluatului cu mâna stângă și folosiți un sucitor pentru a rula aluatul cu mâna dreaptă. Aveți nevoie doar să rulați în sus și în jos pe jumătatea inferioară a aluatului. După ce ați rulat de 1-2 ori, rotiți aluatul cu aproximativ 30 de grade cu mâna stângă. Repetați acest proces până când aluatul devine subțire. Centrul aluatului ar trebui să fie mai gros decât marginea.
✓ Scoateți 1½ linguriță de umplutură și puneți-o în centrul aluatului.
✓ Țineți aluatul cu mâna stângă și sigilați chifla folosind degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte. Mai întâi, luați un colț al aluatului cu degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte și apăsați împreună. Fără a vă mișca degetul mare, folosiți degetul arătător al mâinii drepte pentru a ridica mai mult aluat și apăsați-l cu degetul mare, în timp ce rotiți aluatul în sensul acelor de ceasornic cu mâna stângă. Repetați acest proces de aproximativ 10-12 ori (pentru 10-12 pliuri), până când sigilați chifla prin pliere și apăsarea strânsă a ultimei bucăți de aluat.
✓ După ce ați sigilat ultima parte a aluatului, întoarceți pliurile mai departe cu degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte pentru a menține o sigilare strânsă. Dacă sunteți stângaci, inversați direcțiile.
✓ Opțiune alternativă: Înfășurați umplutura în jurul cărnii, apoi formați mici pliuri cu aluatul în exces, apoi tăiați puțin aluatul pentru a-l închide și apăsați ferm pentru a uni marginile.
✓ Așezați chiflele pe o bucată pătrată de hârtie de pergament care se potrivește cu chifla. Acoperiți chiflele gata cu folie de plastic și repetați acest proces cu restul aluatului.
✓ Lăsați chiflele deoparte 20 de minute.
✓ Puneți apă la fiert într-un wok (sau o oală) mare și așezați un aburitor deasupra. După ce apa a început să fiarbă, puneți pungile cu chifle, împreună cu hârtia de copt, în tava de abur, lăsând aproximativ 5 cm între fiecare chiflă (deoarece se vor mări în timpul aburirii).
✓ Închideți capacul și aburiți la foc mare timp de 10 minute pentru chiflele mici (sau 13 minute pentru cele medii și 15 minute pentru cele mari).
✓ Dacă utilizați o oală obișnuită pentru aburire, înfășurați capacul cu un prosop de bucătărie pentru a preveni condensul (format pe capac) să picure pe chifle.
✓ Serviți cu muștar karashi și sos de soia.
✓ Chiflele se păstrează bine în frigider până a doua zi și se pot congela după fierbere.
✓ Înfășurați-le în folie de plastic și apoi puneți-le în pungi pentru congelator (ideal este să le consumați în decurs de o săptămână).
✓ Pentru a le încălzi, fierbeți-le la abur pentru câteva minute.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Sake pentru gătit King Jyozo 400ml
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Pregătiți o bucată pătrată de hârtie pergament pentru fiecare chiflă, aproximativ 7.6 cm x 7.6 cm pentru chifle mici. Lăsați deoparte.
✓ Puneți făina, zahărul, sarea, praful de copt, drojdia uscată instant și uleiul într-un bol mare. În timp ce amestecați ingredientele cu bețișoare de bambus sau o lingură de lemn, turnați încet apa în bol și amestecați cu celelalte ingrediente până când sunt încorporate și nu există pete uscate de făină în bol.
✓ Pulverizați ușor mâna cu făină pentru a preveni lipirea aluatului. Folosiți mâna pentru a frământa aluatul în bol, apăsându-l și remodelându-l până când puteți forma o bilă.
✓ Presărați suprafața de lucru cu făină. Transferați aluatul pe suprafață și începeți să-l frământați. Mai întâi, apăsați jumătatea de sus a aluatului, împingând ușor înainte. Apoi trageți înapoi și îndoiți-l în jumătate și apăsați din nou înainte cu călcâiul mâinii de două ori. Apoi, rotiți aluatul ușor, aproximativ 30 de grade, și repetați acest proces. Continuați să rotiți și să frământați aluatul timp de 10-15 minute sau până când aluatul devine neted și catifelat. Presărați aluatul cu puțină făină odată cu frământarea, pentru a ajuta la reducerea lipirii.
✓ Formați aluatul într-o formă rotundă și netedă, încorporând ușor capetele libere. Acoperiți partea de jos a bolului cu ulei și puneți aluatul înapoi în bol.
✓ Acoperiți-l cu folie de plastic și puneți-l într-un loc cald până când aluatul se dublează în volum, aproximativ 30-60 de minute.
✓ În timp ce aștepți să crească aluatul, pregătește umplutura.
✓ În primul rând, înmoaie ciupercile shiitake uscate în ½ cană de apă. Așează ceva greu deasupra pentru a acoperi complet ciupercile shiitake. Lasă-le deoparte timp de 10-15 minute.
✓ Taie subțire ceapa verde. Îndepărtează partea tare a frunzelor de varză și taie frunzele în bucăți de 2,5 cm.
✓ Presară varza tocată cu sare pentru a scoate excesul de apă.
✓ După ce ciupercile shiitake sunt rehidratate, stoarce lichidul, taie partea tare a tulpinii și mărunțește partea superioară a ciupercilor.
✓ Într-un bol mare, amestecă carnea tocată de porc, ceapa verde și ciupercile shiitake. Stoarce apa în exces din varză cu mâinile și adaug-o în bol.
✓ Rade ghimbirul (vei avea nevoie de 2 lingurițe pentru 20 de chifle) și adaugă-l la amestecul de porc, împreună cu zahărul, sake, sosul de soia, uleiul de susan, amidonul de cartofi/ amidonul de porumb și piperul negru proaspăt măcinat.
✓ Framântă amestecul până când este bine combinat și arată palid și lipicios. Lasă-l deoparte (sau acoperă-l cu folie de plastic și păstrează-l în frigider) până când aluatul este pregătit.
✓ Odată ce aluatul a crescut în volum, puneți-l pe suprafața de lucru presărată cu făină. Împărțiți aluatul în două și apoi rulați fiecare bucată într-un baton. Tăiați fiecare baton în 5 bucăți egale și apoi tăiați fiecare bucată în jumătate. Ar trebui să aveți 20 de bucăți de aluat. Puteți împărți aluatul într-un număr mai mic de bucăți pentru a face chifle mai mari, dacă doriți. Formați fiecare bucată de aluat într-o bilă și presărați bilele de aluat cu făină pentru a le menține departe una de cealaltă. Spațiați fiecare bilă și acoperiți-le ușor cu o cârpă de bucătărie umedă pentru a evita uscarea.
✓ Lăsați-le deoparte timp de 10 minute.
✓ Luați o bucată de aluat și aplatizați-o cu palma. Apoi, rulați-o cu un sucitor într-o hârtie rotundă. ✓ Cum să rulați aluatul: țineți partea de sus a aluatului cu mâna stângă și folosiți un sucitor pentru a rula aluatul cu mâna dreaptă. Aveți nevoie doar să rulați în sus și în jos pe jumătatea inferioară a aluatului. După ce ați rulat de 1-2 ori, rotiți aluatul cu aproximativ 30 de grade cu mâna stângă. Repetați acest proces până când aluatul devine subțire. Centrul aluatului ar trebui să fie mai gros decât marginea.
✓ Scoateți 1½ linguriță de umplutură și puneți-o în centrul aluatului.
✓ Țineți aluatul cu mâna stângă și sigilați chifla folosind degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte. Mai întâi, luați un colț al aluatului cu degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte și apăsați împreună. Fără a vă mișca degetul mare, folosiți degetul arătător al mâinii drepte pentru a ridica mai mult aluat și apăsați-l cu degetul mare, în timp ce rotiți aluatul în sensul acelor de ceasornic cu mâna stângă. Repetați acest proces de aproximativ 10-12 ori (pentru 10-12 pliuri), până când sigilați chifla prin pliere și apăsarea strânsă a ultimei bucăți de aluat.
✓ După ce ați sigilat ultima parte a aluatului, întoarceți pliurile mai departe cu degetul arătător și degetul mare al mâinii drepte pentru a menține o sigilare strânsă. Dacă sunteți stângaci, inversați direcțiile.
✓ Opțiune alternativă: Înfășurați umplutura în jurul cărnii, apoi formați mici pliuri cu aluatul în exces, apoi tăiați puțin aluatul pentru a-l închide și apăsați ferm pentru a uni marginile.
✓ Așezați chiflele pe o bucată pătrată de hârtie de pergament care se potrivește cu chifla. Acoperiți chiflele gata cu folie de plastic și repetați acest proces cu restul aluatului.
✓ Lăsați chiflele deoparte 20 de minute.
✓ Puneți apă la fiert într-un wok (sau o oală) mare și așezați un aburitor deasupra. După ce apa a început să fiarbă, puneți pungile cu chifle, împreună cu hârtia de copt, în tava de abur, lăsând aproximativ 5 cm între fiecare chiflă (deoarece se vor mări în timpul aburirii).
✓ Închideți capacul și aburiți la foc mare timp de 10 minute pentru chiflele mici (sau 13 minute pentru cele medii și 15 minute pentru cele mari).
✓ Dacă utilizați o oală obișnuită pentru aburire, înfășurați capacul cu un prosop de bucătărie pentru a preveni condensul (format pe capac) să picure pe chifle.
✓ Serviți cu muștar karashi și sos de soia.
✓ Chiflele se păstrează bine în frigider până a doua zi și se pot congela după fierbere.
✓ Înfășurați-le în folie de plastic și apoi puneți-le în pungi pentru congelator (ideal este să le consumați în decurs de o săptămână).
✓ Pentru a le încălzi, fierbeți-le la abur pentru câteva minute.