✓ Într-un vas mic, adăugați mirinul, sosul de soia, sake-ul, apa, zahărul brun și ceapa. Aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce a început să fiarbă, reduceți focul la minim și lăsați să fiarbă fără capac până se reduce la o treime din volumul inițial. Va dura aproximativ 30 de minute. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Sosul se va îngroșa și va căpăta o strălucire lucioasă în timpul răcirii.
✓ Păstrați o treime din sos într-un castron mic pentru a-l utiliza la final, înainte de servire. Adăugati sosul numai după ce carnea de pui este gătită.
✓ Tăiați partea albă și cea verde a cepei verzi rămase în bucăți de 2,5 cm.Tăiați carnea de pui în cuburi de 2,5 cm.
✓ Pe o suprafață de lucru plană, pliați fiecare felie de pui pe jumătate, introduceți un băț de bambus în carne la un unghi de 45 de grade și apăsați pe băț pentru a străpunge carnea prin centrul acesteia. Apoi, adăugați o bucată de ceapă verde. Continuați să alternați felii de pui cu bucăți de ceapă verde, terminând cu o bucată de pui.
✓ Ungeți grătarul cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii de acesta. Așezați frigăruiile de pui pe grătar.
Setați grătarul la temperatură mare și așteptați până când acesta este încins. Apoi, așezați frigăruiile timp de 6 minute.
✓ După 6 minute, ungeți carnea pe ambele părți cu sosul Yakitori. Continuați să gătiți timp de 3-4 minute pentru a carameliza sosul.
✓ Transferați frigăruiile pe un platou de servire. Cu o pensulă curată, ungeți partea de sus a frigăruii de pui cu sosul ramas.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozita în frigider timp de până la 3 zile sau în congelator timp de până la o lună.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Într-un vas mic, adăugați mirinul, sosul de soia, sake-ul, apa, zahărul brun și ceapa. Aduceți la fierbere la foc mare. Odată ce a început să fiarbă, reduceți focul la minim și lăsați să fiarbă fără capac până se reduce la o treime din volumul inițial. Va dura aproximativ 30 de minute. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Sosul se va îngroșa și va căpăta o strălucire lucioasă în timpul răcirii.
✓ Păstrați o treime din sos într-un castron mic pentru a-l utiliza la final, înainte de servire. Adăugati sosul numai după ce carnea de pui este gătită.
✓ Tăiați partea albă și cea verde a cepei verzi rămase în bucăți de 2,5 cm.Tăiați carnea de pui în cuburi de 2,5 cm.
✓ Pe o suprafață de lucru plană, pliați fiecare felie de pui pe jumătate, introduceți un băț de bambus în carne la un unghi de 45 de grade și apăsați pe băț pentru a străpunge carnea prin centrul acesteia. Apoi, adăugați o bucată de ceapă verde. Continuați să alternați felii de pui cu bucăți de ceapă verde, terminând cu o bucată de pui.
✓ Ungeți grătarul cu ulei pentru a preveni lipirea cărnii de acesta. Așezați frigăruiile de pui pe grătar.
Setați grătarul la temperatură mare și așteptați până când acesta este încins. Apoi, așezați frigăruiile timp de 6 minute.
✓ După 6 minute, ungeți carnea pe ambele părți cu sosul Yakitori. Continuați să gătiți timp de 3-4 minute pentru a carameliza sosul.
✓ Transferați frigăruiile pe un platou de servire. Cu o pensulă curată, ungeți partea de sus a frigăruii de pui cu sosul ramas.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozita în frigider timp de până la 3 zile sau în congelator timp de până la o lună.