✓ Adună toate ingredientele. Pentru orez, reține că 270 g din orezul japonez cu bob scurt și nefiert dau aproximativ 2 porții de orez gătit pentru donburi (495 g).
✓ Așază 30 g făină albă (făină obișnuită), 1 ou mare (50 g, fără coajă) bătut și 60 g pesmet japonez (panko) în boluri sau farfurii separate. Apoi, condimentează pieptul de de pui cu sare kosher și piper negru proaspăt măcinat. Pentru a înveli puiul în pesmet, presară fiecare bucată cu făină și scutură excesul. Apoi, dă-o prin oul bătut să o acoperi complet. În final, învelește puiul în pesmet, apăsând bine pesmetul pe carne pentru a adera bine. Îndepărtează orice exces. Așează carnea pe o farfurie.
✓ Încălzește 720 ml de ulei într-o tigaie. Prăjește puțin puiul învelit în pesmet la 170ºC până devine auriu. Scoate puiul și așază-l pe un grătar sau pe o farfurie cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
✓ Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
✓ Adăugați apa și kombu într-un vas mediu. Dacă aveți timp, înmuiați kombu în apă timp de 30 de minute. Nu spălați kombu și nu îndepărtați substanța albă.
✓ Adăugați treptat apa la foc mediu redus astfel încât să puteți extrage cât mai mult umami din kombu posibil (aproximativ 10 minute).
✓ Chiar înainte ca supa să fiarbă, îndepărtați kombu și păstrați-l pentru altă utilizare (dacă lăsați kombu, acesta devine lipicios și produce un gust amar.)
✓ Dacă sunteți vegetarian/vegan, utilizați acest kombu dashi pentru supa voastră de miso.
Dacă nu sunteți vegetarian/vegan, adăugați katsuobushi la kombu dashi și aduceți din nou la fierbere. Odată ce dashi-ul fierbe, reduceți căldura și lăsați să fiarbă timp de doar 30 de secunde.
Opriți focul și lăsați katsuobushi să se scufunde, aproximativ 10 minute. Apoi, strecurați printr-o sită cu ochiuri fine.
✓ Acum aveți aproximativ 4 căni de dashi. Puteți depozita dashi-ul în frigider timp de până la 3-5 zile și în congelator timp de până la 2 săptămâni. Păstrați katsuobushi și reciclați-l.
✓ Într-o altă tigaie, adaugă felii subțiri ceapă și toate ingredientele pentru arome—160 ml dashi (bulion japonez), 1½ lingură sake, 1½ lingură mirin, 1½ lingură sos de soia și 1½ linguriță zahăr. Acoperă și adu amestecul la fierbere la foc mediu. Odată ce începe să fiarbă, reduce focul la mediu-scăzut și fierbe ceapa acoperită până se înmoaie.
✓ Așează Chicken Katsu deasupra feliilor de ceapă și mărește temperatura la mediu. În timp ce aștepți să se încălzească, pregătește ouăle tăind ușor albușul în bucăți mai mici pentru a crea un aspect marmorat (nu amesteca). Odată ce uleiul clocotește ușor, distribuie uniform 2 ouă mari peste pui și ceapă într-un model circular, evitând marginile tigăii unde oul se poate găti prea mult. Acoperă pentru a găti până ouăle se prăjesc, aproximativ 30 de secunde.
✓ Adaugă deasupra cele 4 buc. de mitsuba (pătrunjel japonez) tocat și oprește focul. Împarte cele 2 porții de orez japonez cu bob scurt gătit în boluri separate. Transferă cu grijă puiul și ouăle înabusite deasupra orezului aburit. Presară deasupra ichimi togarashi (piper japonez) pentru un gust picant.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient ermetic și le puteți depozita în frigider timp de până la 3 zile sau în congelator timp de o lună.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Adună toate ingredientele. Pentru orez, reține că 270 g din orezul japonez cu bob scurt și nefiert dau aproximativ 2 porții de orez gătit pentru donburi (495 g).
✓ Așază 30 g făină albă (făină obișnuită), 1 ou mare (50 g, fără coajă) bătut și 60 g pesmet japonez (panko) în boluri sau farfurii separate. Apoi, condimentează pieptul de de pui cu sare kosher și piper negru proaspăt măcinat. Pentru a înveli puiul în pesmet, presară fiecare bucată cu făină și scutură excesul. Apoi, dă-o prin oul bătut să o acoperi complet. În final, învelește puiul în pesmet, apăsând bine pesmetul pe carne pentru a adera bine. Îndepărtează orice exces. Așează carnea pe o farfurie.
✓ Încălzește 720 ml de ulei într-o tigaie. Prăjește puțin puiul învelit în pesmet la 170ºC până devine auriu. Scoate puiul și așază-l pe un grătar sau pe o farfurie cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
✓ Tăiați ceapa verde în felii subțiri.
✓ Adăugați apa și kombu într-un vas mediu. Dacă aveți timp, înmuiați kombu în apă timp de 30 de minute. Nu spălați kombu și nu îndepărtați substanța albă.
✓ Adăugați treptat apa la foc mediu redus astfel încât să puteți extrage cât mai mult umami din kombu posibil (aproximativ 10 minute).
✓ Chiar înainte ca supa să fiarbă, îndepărtați kombu și păstrați-l pentru altă utilizare (dacă lăsați kombu, acesta devine lipicios și produce un gust amar.)
✓ Dacă sunteți vegetarian/vegan, utilizați acest kombu dashi pentru supa voastră de miso.
Dacă nu sunteți vegetarian/vegan, adăugați katsuobushi la kombu dashi și aduceți din nou la fierbere. Odată ce dashi-ul fierbe, reduceți căldura și lăsați să fiarbă timp de doar 30 de secunde.
Opriți focul și lăsați katsuobushi să se scufunde, aproximativ 10 minute. Apoi, strecurați printr-o sită cu ochiuri fine.
✓ Acum aveți aproximativ 4 căni de dashi. Puteți depozita dashi-ul în frigider timp de până la 3-5 zile și în congelator timp de până la 2 săptămâni. Păstrați katsuobushi și reciclați-l.
✓ Într-o altă tigaie, adaugă felii subțiri ceapă și toate ingredientele pentru arome—160 ml dashi (bulion japonez), 1½ lingură sake, 1½ lingură mirin, 1½ lingură sos de soia și 1½ linguriță zahăr. Acoperă și adu amestecul la fierbere la foc mediu. Odată ce începe să fiarbă, reduce focul la mediu-scăzut și fierbe ceapa acoperită până se înmoaie.
✓ Așează Chicken Katsu deasupra feliilor de ceapă și mărește temperatura la mediu. În timp ce aștepți să se încălzească, pregătește ouăle tăind ușor albușul în bucăți mai mici pentru a crea un aspect marmorat (nu amesteca). Odată ce uleiul clocotește ușor, distribuie uniform 2 ouă mari peste pui și ceapă într-un model circular, evitând marginile tigăii unde oul se poate găti prea mult. Acoperă pentru a găti până ouăle se prăjesc, aproximativ 30 de secunde.
✓ Adaugă deasupra cele 4 buc. de mitsuba (pătrunjel japonez) tocat și oprește focul. Împarte cele 2 porții de orez japonez cu bob scurt gătit în boluri separate. Transferă cu grijă puiul și ouăle înabusite deasupra orezului aburit. Presară deasupra ichimi togarashi (piper japonez) pentru un gust picant.
✓ Puteți păstra resturile într-un recipient ermetic și le puteți depozita în frigider timp de până la 3 zile sau în congelator timp de o lună.