✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Pentru a face supa wonton japoneză, tăiați 1 ceapă verde în bucăți de 5 cm. Adăugați supa de pui și ceapa verde într-un vas mare și puneți la fiert. Odată ce a început să fiarbă, condimentați cu ulei de susan, sare kosher și pudră de piper alb. Opriți focul și lăsați la o parte.
✓ Pentru umplutură, tocați 2 cepe verzi în rondele mici. Păstrați o parte din ceapa verde tocată pentru a servi cu supa. Tocați coriandrul și lăsați-l deoparte pentru a servi cu supa.
Tăiați creveții în bucăți mai mici, apoi tăiați-i în bucăți mai mici (aproape ca pastă).
✓ Într-un vas mare, combinați carnea de porc, creveții și ceapa verde tocată. Radeți ghimbirul proaspăt și adăugați-l la amestec.
✓ Adăugați toate ingredientele pentru umplutură și amestecați bine.
✓ În timp ce înveliți wonton-urile, puneți la fiert un vas mare de apă. Așezați o foaie de wonton pe mâna dvs. Puneți o linguriță de umplutură în centru foii. Începeți cu o cantitate mică pentru a fi mai ușor de lucrat. Folosiți degetul pentru a umezi marginile foii, cu apă. Când marginile au fost umezite, pliați foaia în jumătate pentru a crea o formă rectangulară, apăsând orice aer care s-ar putea afla în jurul umpluturii. Pliați marginile spre interior astfel încât să se suprapună. Umeziți porțiunea unde marginile se întâlnesc. Punctați pentru a închide și sigila.
✓ Așezați wonton-urile terminate pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
✓ Acoperiți cu plastic pentru a le menține umede în timp ce continuați cu umpluturile și foile de wonton.
✓ Pentru a găti wontonii, puneți 5-10 wontoni într-un vas cu apă clocotită. În funcție de dimensiunea vasului, puteți adăuga mai mult sau mai puțin. Nu suprapuneți vasul.
✓ Gătiți timp de 5 minute sau până când wontonii plutesc la suprafața apei și sunt moi și translucizi.
Se fierb wontonii separat de supă astfel încât aceasta să rămână clară și curată. Transferați wontonii în boluri de servire. Continuați cu restul wontonilor.
✓ După ce ați terminat de gătit, turnați supa fierbinte peste wontoni și garnisiți cu ceapă verde și coriandru tocat. Presărați puțin piper alb. Puteți servi și cu sos de soia, sos de chili, etc.
✓ Pentru a congela wontonii, înghețați rapid timp de 1 oră (așezați-i pe o foaie de copt acoperită cu folie de plastic) și transferați-i într-un sac de congelator. Păstrați în congelator timp de până la 1-2 luni. Când sunteți pregătit să gătiți, nu decongelați ci gătiți wontonii congelați în apă clocotită timp de 12 minute.
✓ Umplutura rămasă: Faceți mini-chiftele sau plăcinte și gătiți-le într-o tigaie. După ce sunt prăjite, le puteți pune într-un recipient etanș și le puteți păstra în congelator pentru utilizare ulterioară.
✓ Foile rămase: Înfășurați o bucată mică de brânză și prăjiți sau prăjiți adânc foi de brânză wonton.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Foi wonton 11cmx11cm Happy Belly 300g (produs congelat)
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Pentru a face supa wonton japoneză, tăiați 1 ceapă verde în bucăți de 5 cm. Adăugați supa de pui și ceapa verde într-un vas mare și puneți la fiert. Odată ce a început să fiarbă, condimentați cu ulei de susan, sare kosher și pudră de piper alb. Opriți focul și lăsați la o parte.
✓ Pentru umplutură, tocați 2 cepe verzi în rondele mici. Păstrați o parte din ceapa verde tocată pentru a servi cu supa. Tocați coriandrul și lăsați-l deoparte pentru a servi cu supa.
Tăiați creveții în bucăți mai mici, apoi tăiați-i în bucăți mai mici (aproape ca pastă).
✓ Într-un vas mare, combinați carnea de porc, creveții și ceapa verde tocată. Radeți ghimbirul proaspăt și adăugați-l la amestec.
✓ Adăugați toate ingredientele pentru umplutură și amestecați bine.
✓ În timp ce înveliți wonton-urile, puneți la fiert un vas mare de apă. Așezați o foaie de wonton pe mâna dvs. Puneți o linguriță de umplutură în centru foii. Începeți cu o cantitate mică pentru a fi mai ușor de lucrat. Folosiți degetul pentru a umezi marginile foii, cu apă. Când marginile au fost umezite, pliați foaia în jumătate pentru a crea o formă rectangulară, apăsând orice aer care s-ar putea afla în jurul umpluturii. Pliați marginile spre interior astfel încât să se suprapună. Umeziți porțiunea unde marginile se întâlnesc. Punctați pentru a închide și sigila.
✓ Așezați wonton-urile terminate pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
✓ Acoperiți cu plastic pentru a le menține umede în timp ce continuați cu umpluturile și foile de wonton.
✓ Pentru a găti wontonii, puneți 5-10 wontoni într-un vas cu apă clocotită. În funcție de dimensiunea vasului, puteți adăuga mai mult sau mai puțin. Nu suprapuneți vasul.
✓ Gătiți timp de 5 minute sau până când wontonii plutesc la suprafața apei și sunt moi și translucizi.
Se fierb wontonii separat de supă astfel încât aceasta să rămână clară și curată. Transferați wontonii în boluri de servire. Continuați cu restul wontonilor.
✓ După ce ați terminat de gătit, turnați supa fierbinte peste wontoni și garnisiți cu ceapă verde și coriandru tocat. Presărați puțin piper alb. Puteți servi și cu sos de soia, sos de chili, etc.
✓ Pentru a congela wontonii, înghețați rapid timp de 1 oră (așezați-i pe o foaie de copt acoperită cu folie de plastic) și transferați-i într-un sac de congelator. Păstrați în congelator timp de până la 1-2 luni. Când sunteți pregătit să gătiți, nu decongelați ci gătiți wontonii congelați în apă clocotită timp de 12 minute.
✓ Umplutura rămasă: Faceți mini-chiftele sau plăcinte și gătiți-le într-o tigaie. După ce sunt prăjite, le puteți pune într-un recipient etanș și le puteți păstra în congelator pentru utilizare ulterioară.
✓ Foile rămase: Înfășurați o bucată mică de brânză și prăjiți sau prăjiți adânc foi de brânză wonton.