Opțiuni de imprimare:

Yakisoba 焼きそば

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Pentru prăjirea panko
 ½ ceapă
 1 morcov
 3 ciuperci shiitake
 2 cepe verzi
 4 frunze de varză
 340 gr felii de carne de porc (sau orice alt tip de carne/fructe de mare/ciuperci/legume)
 2 linguri ulei neutru (de avocado, de orez brun, de legume, de rapiță, etc.)
 piper negru proaspăt măcinat
 3 porții de tăiței Yakisoba (un pachet de tăiței pre-fierți conține 3 porții sau 454-480 g)
 4-6 linguri de sos Yakisoba
Pentru sosul Yakisoba (se obține ½ cană, 120 ml)
 4 linguri de sos Worcestershire
 4 lingurițe de sos de stridii
 4 lingurițe de ketchup
 2 lingurițe de sos de soia
 2 lingurițe de zahăr
Pentru topping (opțional)
 onori (alge uscate verzi)
 ghimbir roșu murat
Pentru sosul Yakisoba
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Amestecați împreună toate ingredientele pentru sosul Yakisoba. Este important să gustați sosul și să vedeți dacă trebuie să adăugați mai mult zahăr. De exemplu, unele ketchup-uri sunt mai dulci decât altele, în timp ce unele sosuri Worcestershire sunt mai puțin acide decât altele. Lăsați sosul deoparte.

Pentru Yakisoba
2

✓ Tăiați ceapa felii, tăiați morcovul în juliene și feliați ciupercile shiitake.
✓ Tăiați ceapa verde în bucăți de 5 cm, tăiați varza în bucăți mici și tăiați carnea în bucăți de 2,5 cm.
✓ Într-o tigaie sau într-un wok, încălziți uleiul la foc mediu-mare. Gătiți carnea până când nu mai este roz. Adăugați ceapa și morcovul și gătiți timp de 1-2 minute. Adăugați varza și gătiți până este aproape fragedă. În cele din urmă, adăugați ceapa verde și ciupercile shiitake și gătiți timp de 1 minut. Condimentați cu piper negru proaspăt măcinat după gust.
✓ Transferați fidea Yakisoba într-un sit și clătiți rapid cu apă fierbinte. Desfaceți fideaua cu mâinile. Adăugați fideaua în tigaie sau în wok și reduceți căldura la medie. Este cel mai bine să utilizați o clește pentru a combina fideaua și ingredientele. Supravegheați fideaua deoarece aceasta poate să se lipească de tigaie/wok.
✓ Adăugați sosul Yakisoba și amestecați totul împreună. Adăugați mai mult sos dacă este necesar.

Pentru a servi
3

✓ Transferați Yakisoba pe farfurii individuale.
✓ Garnisiți cu alge marine uscate și ghimbir roșu murat.
✓ Serviți imediat.

Pentru a depozita
4

✓ Puteți depozita resturile într-un recipient etanș și păstrați-le în frigider timp de până la 3 zile și în congelator timp de o lună.
✓ Dezghețați peste noapte în frigider și încălziți la microunde pentru a încălzi.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.