Opțiuni de imprimare:

Sushi cu ton și castravete

Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

 250 gr de orez pentru sushi
 3 linguri de oțet de orez
 2 lingurițe de zahăr
 ½ linguriță de sare
 200 gr de ton proaspăt, tăiat în felii subțiri
 1 castravete, tăiat julienne
 alge nori
 Wasabi (opțional)
 sos de soia
1

Spălați orezul de sushi sub apă rece până când apa devine limpede. Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

2

Într-un bol mic, combinați oțetul de orez, zahărul și sarea, amestecând până când zahărul și sarea se dizolvă complet.

3

Transferați orezul gătit într-un bol mare și adăugați amestecul de oțet de orez. Amestecați ușor pentru a combina și a uniformiza orezul. Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

4

Întindeți algele nori pe o placă de bambus pentru sushi sau pe o suprafață de lucru curată. Acoperiți algele cu un strat subțire de orez.

5

Așezați feliile de ton și castravetele tăiat julienne pe partea superioară a orezului.

6

Rulați algele aplicând o ușoară presiune pentru a sigila rolele. Tăiați rolele în bucăți de dimensiuni egale.

7

Serviți sushi-ul cu wasabi și sos de soia.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.