Opțiuni de imprimare:

Sushi cu panko crocant

Timp de pregătire50 minuteTimp total50 minute

Pentru o porție
 100 gr de orez pentru sushi (gătit)
 1 foaie de alge uscate
 25 ml de mirin
 25 ml de sos de soia
 ¼ linguriță de zahăr
 ¼ castravete
 ¼ avocado
 62 gr file de somon
 ¼ cartof dulce
 ½ linguriță pastă de wasabi
 1½ linguriță făină
 ½ ou
 1½ linguriță pesmet panko
 37 ml ulei vegetal
 ghimbir pentru sushi (pentru servire)
 sos de soia (pentru servire)
 pastă de wasabi (pentru servire)
1

✓ Pentru sosul nitsume, adăugați mirin, sos de soia și zahăr într-un vas mic la foc mediu și lăsați să fiarbă până se îngroașă. Îndepărtați de pe foc și lăsați să se răcească.
✓ Tăiați castravetele în patru și îndepărtați semințele, apoi tăiați-l în bastonașe subțiri. Tăiați avocado în jumătate, îndepărtați sâmburele și tăiați pulpa în felii. Tăiați somonul în benzi lungi. Împărțiți foile de alge uscate în lungime și transferați-le pe o tavă pentru sushi. Curățați cartoful dulce, tăiați-l în fâșii subțiri și transferați-l într-o tigaie, prăjindu-l până când devine moale.
✓ Cu mâinile ude, distribuiți uniform orezul pentru sushi gătit pe foaia de alge. Puneți pasta de wasabi în centrul orezului pentru sushi. Umpleți cu avocado și cartof dulce pentru un roll vegetarian, sau cu somon și castravete.
✓ Rulați strâns folosind tava pentru sushi. Adăugați făina, ouăle și pesmetul panko în farfurii sau boluri adânci separate. Treceți rolele de sushi mai întâi prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmetul panko.
✓ Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie mare și prăjiți rolele de sushi până se rumenesc pe toate părțile.
✓ Tăiați rolele prăjite în bucăți și turnați sosul nitsume peste ele. Serviți cu ghimbir pentru sushi, sos de soia și wasabi.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.