Opțiuni de imprimare:

Supă wonton ワンタンスープ

Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total40 minute

Pentru supa wonton
 1 ceapă verde
 1440 ml bulion/bulion de pui (de casă sau cumpărat din magazin; folosiți bulion de pui în stil asiatic).
 1 linguriță ulei de susan prăjit
 1 linguriță sare kosher (folosiți jumătate pentru sare de masă, după gust)
 ¼ linguriță pudră de piper alb (după gust)
Pentru wonton
 2 cepe verzi/cepe
 227 gr creveți (aproximativ 8 bucăți, decojiți)
 227 gr carne de porc macinată
 1 buton ghimbir
 1 pachet de ambalaje wonton (340 gr, aproximativ 46 de ambalaje)
Condimente pentru wonton
 2 linguri de sos de soia
 1 linguriță ulei de susan prăjit
 1 lingură sake
 ½ linguriță zahăr
 1 lingură amidon de cartofi sau amidon de porumb
 ¼ linguriță pudră de piper alb
Pentru masă
 coriandru
 pudră de piper alb (după gust)
 sos de chili
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Pentru a face supa wonton japoneză, tăiați 1 ceapă verde în bucăți de 5 cm. Adăugați supa de pui și ceapa verde într-un vas mare și puneți la fiert. Odată ce a început să fiarbă, condimentați cu ulei de susan, sare kosher și pudră de piper alb. Opriți focul și lăsați la o parte.
✓ Pentru umplutură, tocați 2 cepe verzi în rondele mici. Păstrați o parte din ceapa verde tocată pentru a servi cu supa. Tocați coriandrul și lăsați-l deoparte pentru a servi cu supa.
Tăiați creveții în bucăți mai mici, apoi tăiați-i în bucăți mai mici (aproape ca pastă).
✓ Într-un vas mare, combinați carnea de porc, creveții și ceapa verde tocată. Radeți ghimbirul proaspăt și adăugați-l la amestec.
✓ Adăugați toate ingredientele pentru umplutură și amestecați bine.
✓ În timp ce înveliți wonton-urile, puneți la fiert un vas mare de apă. Așezați o foaie de wonton pe mâna dvs. Puneți o linguriță de umplutură în centru foii. Începeți cu o cantitate mică pentru a fi mai ușor de lucrat. Folosiți degetul pentru a umezi marginile foii, cu apă. Când marginile au fost umezite, pliați foaia în jumătate pentru a crea o formă rectangulară, apăsând orice aer care s-ar putea afla în jurul umpluturii. Pliați marginile spre interior astfel încât să se suprapună. Umeziți porțiunea unde marginile se întâlnesc. Punctați pentru a închide și sigila.
✓ Așezați wonton-urile terminate pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
✓ Acoperiți cu plastic pentru a le menține umede în timp ce continuați cu umpluturile și foile de wonton.

Pentru servire
2

✓ Pentru a găti wontonii, puneți 5-10 wontoni într-un vas cu apă clocotită. În funcție de dimensiunea vasului, puteți adăuga mai mult sau mai puțin. Nu suprapuneți vasul.
✓ Gătiți timp de 5 minute sau până când wontonii plutesc la suprafața apei și sunt moi și translucizi.
Se fierb wontonii separat de supă astfel încât aceasta să rămână clară și curată. Transferați wontonii în boluri de servire. Continuați cu restul wontonilor.
✓ După ce ați terminat de gătit, turnați supa fierbinte peste wontoni și garnisiți cu ceapă verde și coriandru tocat. Presărați puțin piper alb. Puteți servi și cu sos de soia, sos de chili, etc.

Pentru depozitare
3

✓ Pentru a congela wontonii, înghețați rapid timp de 1 oră (așezați-i pe o foaie de copt acoperită cu folie de plastic) și transferați-i într-un sac de congelator. Păstrați în congelator timp de până la 1-2 luni. Când sunteți pregătit să gătiți, nu decongelați ci gătiți wontonii congelați în apă clocotită timp de 12 minute.
✓ Umplutura rămasă: Faceți mini-chiftele sau plăcinte și gătiți-le într-o tigaie. După ce sunt prăjite, le puteți pune într-un recipient etanș și le puteți păstra în congelator pentru utilizare ulterioară.
✓ Foile rămase: Înfășurați o bucată mică de brânză și prăjiți sau prăjiți adânc foi de brânză wonton.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.