Opțiuni de imprimare:

Sukiyaki cu vită すき焼き

Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total50 minute

 150 gr de ciuperci Champignon brune
 100 gr de ciuperci shiitake
 100 gr de ciuperci enoki
 200 gr de tofu
 1 bok choy
 6 morcovi
 270 gr de tăiței udon
 1 lingură ulei de floarea-soarelui
 250 gr antricot
 sare
 piper măcinat
 2 lingurițe de semințe de susan prăjite
 sos de soia (opțional)
Pentru supă
 1½ l supă de vită
 20 gr de pudră dashi
 2 linguri oțet de orez
 4 linguri sos de soia
 2 linguri sake
Pentru sosul Yakitori
1

✓ Adăugați supa de vită, pudra dashi, oțetul de orez, sosul de soia și sake într-o cratiță suficient de mare pentru toate ingredientele. Amestecați încet la foc mediu până la fierbere, apoi lăsați cratița la foc mic pentru încă 15 minute.
✓ Între timp pregătiți ciupercile: tăiați-le pe cele mari în jumătate și feliați ciupercile shiitake. Scurgeți apa de pe tofu și tăiați-l în cuburi de 1½ x 1½ cm. Tăiați bok choy-ul în fâșii groase de 4 cm. Curățați morcovii și tăiați-i în felii de 5 mm grosime.
✓ Fierbeți tăițeii urmând instrucțiunile de pe ambalaj, dar nu complet, pentru că va fi nevoie de fierbere împreună cu alte ingrediente.
✓ Într-o tigaie încinsă adăugați ulei de floarea-soarelui. Condimentați carnea cu sare și piper și prăjiți-o 2 minute pe fiecare parte (pentru medium rare), scoateți carnea și așezați-o apoi pe o farfurie și acoperiți-o cu o hârtie pentru 15 minute.
✓ Adăugați toate legumele, ciupercile și tăițeii în supă. Aduceți supa la fierbere și lăsați apoi să mai fiarbă la foc mic pentru încă 5 minute. Tăiați subțire carnea și adăugați-o în supă.
✓ Serviți sosul de soia și semințele de susan separat.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.