Opțiuni de imprimare:

Pui Katsu la cuptor 揚げないチキンカツ

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Pentru prăjirea panko
 75 gr panko
 1 lingură ulei cu aromă neutră (avocado, tărâțe de orez, legume, canola etc.)
Pentru puiul katsu
 454 gr piept de pui dezosat și fără piele
 sare cușer (folosiți jumătate pentru sare de masă)
 piper negru proaspăt măcinat
 30 gr făină simplă
 1 ou mare (50 g fără coajă) sau 2 ouă
 ½ linguriță ulei cu aromă neutră (avocado, tărâțe de orez, legume, canola etc.)
Pentru servire
 sos tonkatsu
1

✓ Adunați toate ingredientele.
✓ Reglați un grătar pentru cuptor în poziția medie și preîncălziți cuptorul la 200ºC.
✓ Pentru un cuptor cu convecție, reduceți temperatura de gătire cu 15ºC.
✓ Acoperiți o tavă cu margini cu hârtie de copt.

Pentru a rumeni Panko-ul
2

✓ Combină panko-ul și uleiul într-o tigaie.
✓ Rumeniți panko-ul la foc mediu, amestecând frecvent, până devine auriu.
✓ Transferați panko-ul rumenit într-un vas plat și lăsați-l să se răcească.

Pentru a decupa puiul
3

✓ Vom folosi tehnica japoneză de decupare numită Kannon biraki (観音 開 き).
✓ Cu un cuțit ascuțit, tăiați pieptul de pui în lungime de-a lungul liniei centrale superioare, tăind aproximativ pe jumătate din grosimea pieptului; nu tăiați complet. Apoi, întoarceți cuțitul paralel cu masa de tăiat și tăiați pieptul de pui din centrul către partea stângă (sau partea dreaptă, dacă sunteți stângaci) pentru a-l face uniform subțire. Opriți-vă înainte de a tăia complet prin margine; apoi, deschideți-l ca o carte.
✓ Rotiți pieptul cu 180 de grade și decupați al doilea pui în aceeași manieră de la centrul spre stânga (dacă țineți cuțitul în mâna dreaptă).
✓ Tăiați pieptul decupat în jumătate în josul centrului. Acum aveți două bucăți. Decupați și cealaltă jumătate de pui în același mod. Apoi, folosind un ciocan pentru carne, bateți fâșii de pui până la o grosime uniformă, între 6 mm până la 1,3 cm.
✓ Condimentați ambele părți ale fâșiilor de pui cu sare și piper.

Pentru a înveli puiul în crusta crocantă
4

✓ Într-un vas mai larg, bate oul și uleiul cu un tel. Pune făina într-un alt vas mai larg. Aliniază cele două vase împreună cu vasul cu panko prăjit pentru a pregăti învelișul pentru pui.
Sfat: prin adăugarea de ulei, carnea și crusta nu se vor desprinde una de cealaltă în timpul gătirii și sucul și aroma din carnea de pui nu vor scăpa ușor.
✓ Înmoaie fiecare bucată de pui în făină și scutură excesul. Apoi, înmoaie bucata de pui în ou și acoperă bine pe ambele părți.
✓ În final, acoperă puiul cu panko prăjit, apăsând ferm pentru a te asigura că acesta se lipește bine de carne. Pune la o parte. Repetă acest proces cu celelalte bucați de pui.
✓ Pune bucățile de pui învelite în crustă pe un grătar, deasupra unei tăvi cu margini înalte.
✓ Coace la 200ºC timp de aproximativ 25-30 de minute.
✓ Când temperatura internă a cărnii de pui ajunge la 74ºC, este gata de gătit. Scoate din cuptor și taie în felii de 2 cm.
✓ Servește cu o salată de varză tocată mărunt, felii de roșii și castraveți, alături de dressing-ul tău preferat. Stropește sosul tonkatsu peste puiul katsu pentru a-l savura!

Pentru a depozita
5

Puteți păstra resturile într-un recipient etanș și depozitați-le în frigider pentru până la 3 zile și în congelator timp de o lună.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.